Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli Olimpia 2018-ban Isola 2000 síterepén?

2008.08.21. Bata Attila

Téli Olimpia 2018-ban Isola 2000 síterepén? A kérdés persze inkább csak egy kevésbé valószínűnek tűnő lehetőség felvetése, és nagy az esély arra, hogy 2018-ban nem Franciaország fog otthont adni a téli játékoknak, de ha mégis, akkor is komoly francia síterepek fognak harcolni egymással a rendezés jogáért.

Eddig három francia pályázó (Annecy, Grenoble, valamint Marseille és Gap közösen) jelentette be, hogy szeretné Franciaországot képviselni a 2018-as pályázaton. Először ugyanis házon belül, vagyis Franciaországban kell eldönteni, hogy ki szállhat harcba a valószínűsíthető osztrák, svájci, vagy tengerentúli vetélytársakkal szemben.

Negyediknek Nizza is bejelentette, hogy fontolóra veszi pályázatát, hiszen a helyi polgármester-helyettes szerint jobban állnak létesítmények dolgában, mint a másik három pályázó, a havas számokat pedig a várostól egy órára található Auron és Isola 2000 síterepén bonyolítanák le. Nizza szeptemberben dönt arról, hogy beadja-e pályázatát a Francia Olimpiai Bizottsághoz.

Az említett síterepeken javában zajlik a nyári ellenőrzés és karbantartás. Isola 2000 pályáinál az összes liftet, hóágyút és a mesterséges lavinákat berobbantó biztonsági rendszert alaposan át kell vizsgálni, és a munka nagy részével végeztek már.

A szomszédos Auronban egyelőre az engedélyeket gyűjtik. Az enyhe telek egyenes következménye, hogy egy hatalmas víztározót szeretnének építeni a mesterséges hógyártáshoz, és ez arrafelé sem megy egyszerűen. Várhatóan jövő tavaszra sikerül majd beszerezni az összes hatóság engedélyét, és akkor megkezdődhet egy 150 000 köbméteres tározó megépítése. Ha minden jó megy, akkor két éven belül már üzemelhet a víztározó, és akkor minőségi változás következhet be a sípályák hóellátásában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.