Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 14 síelőt mentettek ki az ülőliftről

2019.01.03. Bata Attila

Tombol a hóvihar Ausztria északi részén található síterepein. Sok helyen leállították a lifteket, ha a széllökések ereje ezt megkövetelte. Volt, ahol azonban a természet állította le a síliftet, például Aflenzben, ahol a vihar fákat csavart ki, amelyek a sílift drótkötelére zuhantak.
Január 2-án 15:05 perkor állt le a kétüléses lift a stájerországi Aflenz síterepén. A viharos szél fákat csavart ki, amelyek a lift drótkötelére dőltek. A kilengő drótkötél kiugrott a görgőkből és az automatika azonnal leállította a liftet.

Ahogy a lenti kommentár nélküli videóban is a látható a síliften rekedt utasokat ki kellett menteni. A körülbelül 30 fős mentőcsapat 14 síelőt (öt gyermeket és kilenc felnőttet) hozott le kötelekkel a földre. Senki sem sérült meg.

KOMMENTEK
nyugiba | 2019.01.03. 21:52
Szegény Aflenz!

Nem elég, hogy a felső 4 ülésest már évekkel ezelőtt bezárták, de most még a pályákhoz vivő kétüléses is megsérült. Elismerésem a mentőcsapatnak, mert elég nehéz terepen kell ott dolgozni. A kisgyerekeseknek sem lehetett könnyű kivárni a mentést az ősöreg kétülésesben.
admin2 | 2019.01.04. 11:58
Teljesen egyetértek nyugiba hozzászólásával.
Egy picit pontosítanék: a négyüléses liftet nem bezárták, hanem lebontották 2014-ben. Az előző években csak ratraktaxival volt elérhető a csúcs. Viszont jó hír, hogy a régi ülőlift helyére az idei szezonra építettek két húzóliftet, ami a mostanra frissült sítérképen már látszik is:
https://sielok.hu/siterep/aflenz/

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.