Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: csak beoltott síoktatók vehetnek részt továbbképzésen

2021.09.10. Bata Attila

Az osztrák síiskolákat összefogó szervezet (ÖSSV) bejelentette, hogy csak beoltott oktatók vehetnek részt a továbbképzéseinken. Ezen felül azt a javaslatot is megfogalmazták, hogy a síiskolák csak beoltott oktatókat alkalmazzanak a következő szezonban.
Kép: SBSSV Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband
Kép: SBSSV Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband
Akik az ÖSSV kurzusain szeretnének síoktatóvá válni, vagy fejleszteni tudásukat, azok csak Covid-19 elleni védőoltás felvétele után vehetnek részt a tanfolyamokon. A döntés az összes tartományi síoktatói képviselet megszavazta, Vorarlberg kivételével. Indoklásuk szerint, ők is helyeslik és támogatják az oltások felvételét, de nem tennék kötelezővé oktatóik számára. Szerintük a már ismert járványügyi intézkedések elégségesek a biztonságos oktatáshoz.

Az országos szövetség ajánlást is megfogalmazott a síiskolák felé, hogy csak beoltott oktatókkal dolgozzanak a következő szezonban. Ennek azonban nincs kötelező jellege, minden síiskola szabadon dönthet arról, hogy beoltott vagy oltás nélküli oktatókat alkalmaz a szezonban.
SBSSV nyári tréning a kapruni gleccseren
A szigorítások egyik leghangosabb szószólója Salzburg tartomány oktatói szövetsége (SBSSV). Talán azért is, mert a tavalyi szezonban számos kellemetlen eset történt a régióban. Decemberben még az utazási korlátozások előtt érkezők brit oktatók fertőződtek meg nagy számban, majd januárban egy flachaui továbbképzésen a "biztonsági intézkedések betartása mellett"152 oktatóból 90 tért haza fertőzötten.

A salzburgi szövetség arra kéri a tartomány kb. 130 síiskoláját, hogy csak beoltott oktatókat foglalkoztassanak, Ez a saját biztonságuk mellett üzleti szempontból is fontos lehet, ha a tanítványok és a szülők tudják, hogy az itt oktatók védettek. A helyiek nagyon remélik, hogy a tavalyi "katasztrofális szezon" után most egy normális következik.

A kötelező oltás kérdése eléggé megosztó Ausztriában is. A dolgot bonyolítja, hogy még tartományonként is más-más döntéseket fontolgatnak, így az is lehet, hogy ami az egyik tartományban kötelező, az máshol nem. Természetesen országosan is folynak az egyeztetések, hogy milyen munkakörökben rendelhetik el a kötelező oltást, de ennek eredményére még várni kell. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.