Menü ≡

Ausztria: csak beoltott síoktatók vehetnek részt továbbképzésen

2021.09.10. | Szerző: Bata Attila
Az osztrák síiskolákat összefogó szervezet (ÖSSV) bejelentette, hogy csak beoltott oktatók vehetnek részt a továbbképzéseinken. Ezen felül azt a javaslatot is megfogalmazták, hogy a síiskolák csak beoltott oktatókat alkalmazzanak a következő szezonban.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Akik az ÖSSV kurzusain szeretnének síoktatóvá válni, vagy fejleszteni tudásukat, azok csak Covid-19 elleni védőoltás felvétele után vehetnek részt a tanfolyamokon. A döntés az összes tartományi síoktatói képviselet megszavazta, Vorarlberg kivételével. Indoklásuk szerint, ők is helyeslik és támogatják az oltások felvételét, de nem tennék kötelezővé oktatóik számára. Szerintük a már ismert járványügyi intézkedések elégségesek a biztonságos oktatáshoz.

Az országos szövetség ajánlást is megfogalmazott a síiskolák felé, hogy csak beoltott oktatókkal dolgozzanak a következő szezonban. Ennek azonban nincs kötelező jellege, minden síiskola szabadon dönthet arról, hogy beoltott vagy oltás nélküli oktatókat alkalmaz a szezonban.
SBSSV nyári tréning a kapruni gleccseren
A szigorítások egyik leghangosabb szószólója Salzburg tartomány oktatói szövetsége (SBSSV). Talán azért is, mert a tavalyi szezonban számos kellemetlen eset történt a régióban. Decemberben még az utazási korlátozások előtt érkezők brit oktatók fertőződtek meg nagy számban, majd januárban egy flachaui továbbképzésen a "biztonsági intézkedések betartása mellett"152 oktatóból 90 tért haza fertőzötten.

A salzburgi szövetség arra kéri a tartomány kb. 130 síiskoláját, hogy csak beoltott oktatókat foglalkoztassanak, Ez a saját biztonságuk mellett üzleti szempontból is fontos lehet, ha a tanítványok és a szülők tudják, hogy az itt oktatók védettek. A helyiek nagyon remélik, hogy a tavalyi "katasztrofális szezon" után most egy normális következik.

A kötelező oltás kérdése eléggé megosztó Ausztriában is. A dolgot bonyolítja, hogy még tartományonként is más-más döntéseket fontolgatnak, így az is lehet, hogy ami az egyik tartományban kötelező, az máshol nem. Természetesen országosan is folynak az egyeztetések, hogy milyen munkakörökben rendelhetik el a kötelező oltást, de ennek eredményére még várni kell. 
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »