Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Félméteres hó érkezik Ausztriába

2022.12.03. Stánicz Balázs

Az Adria felől érkező mediterrán front hozhat jelentősebb havat Ausztria déli részére. Elsősorban Karintia egyes részei, Kelet-Tirol Karintiával határos része kaphat a hóból.
Obertilliach 2020 decemberében. Ennyi hó nem várható, de a karácsonyi hangulathoz elegendő lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban a mostani hó - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Obertilliach 2020 decemberében. Ennyi hó nem várható, de a karácsonyi hangulathoz elegendő lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban a mostani hó - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Ugyanakkor északra alig vagy csak homeopátiás mennyiségekben jut a hóból, bár Salzburg tartomány déli részen, illetve az itt emelkedő magasabb hegyekben nem kizárt egy hómeglepetés hétfőig, igaz korántsem olyan mennyiségekben, mint délen. A tartományban elsősorban Katschberg, Gastein völgyének déli része (Bad Gastein, Sportgastein) és Kaprun kaphat említésre méltó havat.
A Lienz feletti Zettersfeld (Kelet-Tirol) már fehér ruhában  - Fotó: foto-webcam.eu
A Lienz feletti Zettersfeld (Kelet-Tirol) már fehér ruhában - Fotó: foto-webcam.eu
Ennél jóval több eshet Ausztria déli részén, elsősorban a Karavankákban, a Karni-Alpokban és a Felsődráva menti hegyekben van jó esély tekintélyes mennyiségű friss hóra. A síterepeket nézve Nassfeld, Goldeck, Emberger Alm, Obertilliach vagy éppen a Lienz felett elhelyezkedő Zettersfeld szépen behavazódhat. Míg a hóhatár kezdetben a völgyekben lesz, vasárnapról hétfőre az enyhülő időjárás miatt csak 1400-1500 méter felett számíthatunk hóra.
A Dráva völgyében emelkedő Emberger Almon már tegnap is havazott, addig csak a hóágyúkból volt csalóka fehérség - Fotó:  Schigebiet Emberger Alm
A Dráva völgyében emelkedő Emberger Almon már tegnap is havazott, addig csak a hóágyúkból volt csalóka fehérség - Fotó: Schigebiet Emberger Alm
Még távoli, de a jövő hét második felében újabb mediterrán front okozhat az említett térségben nagyobb havazást. Mint ismeretes, két éve decemberben délről érkező frontok 100 éves hórekordot döntöttek meg Keleti-Tirolban és Karintia egyes részein, most ennyi nem várható, de a karácsonyi hangulathoz jócskán elég lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban.
Nassfelden is szép havas a táj - Fotó: Nassfeld webkamera
Nassfelden is szép havas a táj - Fotó: Nassfeld webkamera
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (2)
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.