Félméteres hó érkezik Ausztriába

2022.12.03. Stánicz Balázs

Az Adria felől érkező mediterrán front hozhat jelentősebb havat Ausztria déli részére. Elsősorban Karintia egyes részei, Kelet-Tirol Karintiával határos része kaphat a hóból.
Obertilliach 2020 decemberében. Ennyi hó nem várható, de a karácsonyi hangulathoz elegendő lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban a mostani hó - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Ugyanakkor északra alig vagy csak homeopátiás mennyiségekben jut a hóból, bár Salzburg tartomány déli részen, illetve az itt emelkedő magasabb hegyekben nem kizárt egy hómeglepetés hétfőig, igaz korántsem olyan mennyiségekben, mint délen. A tartományban elsősorban Katschberg, Gastein völgyének déli része (Bad Gastein, Sportgastein) és Kaprun kaphat említésre méltó havat.
A Lienz feletti Zettersfeld (Kelet-Tirol) már fehér ruhában - Fotó: foto-webcam.eu
Ennél jóval több eshet Ausztria déli részén, elsősorban a Karavankákban, a Karni-Alpokban és a Felsődráva menti hegyekben van jó esély tekintélyes mennyiségű friss hóra. A síterepeket nézve Nassfeld, Goldeck, Emberger Alm, Obertilliach vagy éppen a Lienz felett elhelyezkedő Zettersfeld szépen behavazódhat. Míg a hóhatár kezdetben a völgyekben lesz, vasárnapról hétfőre az enyhülő időjárás miatt csak 1400-1500 méter felett számíthatunk hóra.
A Dráva völgyében emelkedő Emberger Almon már tegnap is havazott, addig csak a hóágyúkból volt csalóka fehérség - Fotó: Schigebiet Emberger Alm
Még távoli, de a jövő hét második felében újabb mediterrán front okozhat az említett térségben nagyobb havazást. Mint ismeretes, két éve decemberben délről érkező frontok 100 éves hórekordot döntöttek meg Keleti-Tirolban és Karintia egyes részein, most ennyi nem várható, de a karácsonyi hangulathoz jócskán elég lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban.
Nassfelden is szép havas a táj - Fotó: Nassfeld webkamera
KOMMENTEK

Szállástippek
Grizzly Sport & Familien Resort csillagcsillagcsillagcsillag
A családi szálloda Katschberg - Aineck-i oldalán, a kétüléses lift völgyállomásánál található. Kétágyas szobák, lakosztályok, apartmanok, wellness, étterem, bár és sítároló áll a vendégek rendelkezésére. A szobák ára a 3/4 "kényeztető" panziós ellátást tartalmazza!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das KATSCHBERG csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Négycsillagos szálloda Katschberghöhe központjában, 1600 méteren, közvetlenül a sípályák mellett. Új wellness részlegének szolgáltatásai: panorámás fitneszterem, uszoda, szaunák, jacuzzi, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.