Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: fél méter hó hullott a hegyekben

2018.08.26. Bata Attila

Menetrendszerűen megérkezett a hétvégére jósolt hideghullám és havazás az Alpokba. A legtöbb havat Ausztria, azon belül a Salzburg tartományban található magas hegyek kapták. A lehűlés és a hótakaró csak átmeneti, a következő héttől ismét visszatér a nyár. A télre természetesen még várni kell.
40 cm ma reggel Kép: Gamskarkogelhütte auf 2.467m / Facebook
40 cm ma reggel Kép: Gamskarkogelhütte auf 2.467m / Facebook
Salzburg tartomány magasabb pontjain található meteorológiai mérőállomások jelentették a legtöbb havat ma reggelre. Sajnos, idén augusztusban is előfordult, hogy a Sonnblicken (3105 m) teljesen elolvadt a hó, de ma reggelre 48 cm hullott. Nem sokkal maradt el Rudolfshütte (2304 m), itt 42 centimétert mértek. Ezek reggel 6 órakor mért adatok, a meteorológiai intézet tájékoztatása szerint az 1400 méter feletti részeken vasárnap délelőtt is folytatódott a havazás.

Szintén kaptak a havazásból a tiroli gleccserek is. Itt átlagosan 20-30 centiméter hullott ma reggelre. Az alacsonyabban fekvő salzburgi, stájer vagy karintiai síterepekre is lecsapott a havazás, pl. Turracher Höhe is 10-15 cm havat kapott.

Ahhoz, hogy havat lássunk nem is kellett olyan magasra menni. Obersteiermark területén már 900, a Gastein-völgyben már 800 méter felett havazott.

Akkor dőljünk hátra a székben, és nézegessük a mai osztrák havazás képeit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.