Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: a völgyekben is havazik

2017.11.06. Stánicz Balázs

Vasárnap megérkezett a hóesés Ausztriába, hétfőre virradóra egyre több helyen ment át havazásba az eső, csaknem egész Salzburg tartomány befehéredett, sok hó esett Kelet-Tirolban és Karintiában is.
Mélytél Kelet-Tirolban - foto-webcam.eu
Mélytél Kelet-Tirolban - foto-webcam.eu
A hajnali adatok alapján kétezer méter magasan 40-50 cm hó hullott a kelet-tiroli, egyes karintiai és salzburgi hegyekben.
Zillertal (Tirol)   - foto-webcam.eu
Zillertal (Tirol) - foto-webcam.eu
A hóhatár Salzburgban 500 méter körülire csökkent, dél felé haladva (Karintiában), 900-1400 m közt havazik, a mai nap folyamán 1500-2000 méter felett összességében 30-60 cm havat várnak Ausztria déli tartományában.
Gemeindealpe (Alsó-Ausztria) - webkamera
Gemeindealpe (Alsó-Ausztria) - webkamera
Ez a szezon első havazása, amikor az alacsonyabb völgyekben is havazik. A hirtelen jött novemberi tél várhatóan fennakadásokat okoz a közlekedésben, az utak havasak, latyakosak, az alacsonyabb autópálya szakaszok sónedvesek.
Kelet-Tirol kora reggel - foto-webcam.eu
Kelet-Tirol kora reggel - foto-webcam.eu
A hágók, így Obertauernon és Katschbergen keresztül, továbbá Hochkönignél hólánccal járhatók. A havazás továbbfolytatódik, igaz egyre csökkenő intenzitással, keddtől várhatóan visszatér a napsütés, a hegyekben marad a télies idő, így újra üzemelhetnek a hóágyúk.
Kaprun hétfő hajnalban - Stánicz Balázs
Kaprun hétfő hajnalban - Stánicz Balázs
A november eleji havazás nem párját ritkító, tavaly szinte dátumra pontosan ekkor érkezett az első hó a tiroli és salzburgi völgyekbe. A mostani havazásból a határhoz közeli síterepek sem maradtak ki, Semmering, Hochkar, és Mariazell is fehér ruhát öltött.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.