Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 70 cm hóval indult a hét

2017.11.13. Stánicz Balázs

Vasárnapról hétfőre ismét markáns hidegfront érte el az országot, ami komoly lehűlést és a hegyekben nagy havat hozott, ezúttal a gleccserek jártak a legjobban.
Hochkönigen is sok hó esett - fotó: webkamera
Hochkönigen is sok hó esett - fotó: webkamera
Igencsak mozgalmasan alakul a november és egymást érik a havazások, egy héttel ezelőtt a Karl nevű ciklon hozott 50-100 cm havat az osztrák gleccserekre, de sok hó esett az olasz-osztrák és olasz-szlovén határvidéken emelkedő hegyekben, Nassfelden 75 cm hó hullott.

Saalbach hétfő reggel

Vasárnap virradóra egy melegfrontból esett hó, 10-20 cm. A délies áramlás vasárnap délután északira váltott, ami komoly lehűlést és sok-sok havat hozott.

Obertauern

Ezúttal az arlbergi és salzburgi hegyek a nyertesek, különösen a Magas-Tauern, a Sonnblick mérőállomás 3000 méter felett 73 cm friss havat, míg a kapruni gleccser 56 cm havat jelez, mindezt egy nap leforgása alatt.

Lech hétfőn

A mostani havazásból jutott a völgyekbe, 500-600 méter alatt is havazott Tirolban és Salzburg tartományban. Az évszakhoz képest kiemelkedően sok hó fedi az osztrák gleccsereket, Dachsteinen 210 cm, Kaprunban 200 cm, Stubaion 170 cm, Mölltalon másfél méter a hó vastagsága.
Kaprun hétfőn - fotó: Stánicz Balázs
Kaprun hétfőn - fotó: Stánicz Balázs
A hófelhők időközben elvonultak, a hideg egyelőre maradt, amit ki is használnak az osztrák síterepek és szinte mindenhol gőzerővel üzemelnek a hóágyúk. Az elkövetkezendő napok ideális síelő időt hoznak, várhatóan sok napsütéssel.
St Anton - fotó: facebook (Ski Arlberg / St Anton)
St Anton - fotó: facebook (Ski Arlberg / St Anton)
A mostani előrejelzések szerint nem kell sokat várni a következő havazásra, legkésőbb vasárnaptól érkezik az utánpótlás és vele együtt a lehűlés. Az elmúlt szezonokhoz képest kifejezetten mozgalmas, hógazdag az ősz az osztrák hegyekben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.