Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: havazás és dübörgő hóágyúk

2018.09.25. Stánicz Balázs

Vasárnapról hétfőre virradóra markáns hidegfront haladt át az osztrák Alpokon, több helyütt 1500 méter alá csökkent a hóhatár. A hóval hideg is jött, több helyütt idén először üzemelnek a hóágyúk.
Hó ezúttal kevés esett, bár a szerencsésebb helyeken összejött a 10 cm. A mostani havazásnál lényegesen fontosabb a hideg, ugyanis jócskán lehűlt az idő, így kezdetét vette a hóágyúzás.
Hintertux - fotó: webkamera
Hintertux - fotó: webkamera
Kedden 2000 méteren télies -3 , míg 3000 méteren -10 fokra számíthatunk.
Weißsee - fotó: webkamera
Weißsee - fotó: webkamera
A télies időjárást igyekeznek kihasználni a gleccsersíterepek és Kauntertaltól kezdve Hintertuxon keresztül egészen Kaprunig, Mölltalig szinte mindenütt üzemelnek a hóágyúk, több síterepen az idei szezonban először. A hét eleji borút és hózáporokat legkésőbb szerdától mindenütt a napsütés váltja, azonban az éjjelek hidegek maradnak, ami jó hír a hóágyúk számára.
Kitzbüheli Alpok - fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Kitzbüheli Alpok - fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A következő hidegfront várhatóan szombaton éri el Ausztriát, az előrejelzések szerint akár 1300-1700 métertől is havazhat.
Pitztal - fotó: webkamera
Pitztal - fotó: webkamera
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.