Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett Ausztriába is a havazás

2012.11.29. Stánicz Balázs

Megérkezett Ausztriába is a havazás Végre elérték a hófelhők Ausztriát is, a mai napon a nyugati tartományokban, azaz Vorarlbergtől egészen Salzburgig intenzív havazás várható a hegyekben. A télies idő a jövő héten is folytatódik, a mostani hétvégén nagyobb mennyiségű friss hó várható.

A völgyekben is havazni fog

Igaz, a Magas Tauern déli oldalán és a Karavankákban már kedden elkezdett havazni, a hófelhők Ausztria északabbi részeit szerda délután érték el. A mai nap folyamán átlagosan 10-20 cm friss hóra van kilátás, majd vasárnap egy újabb frontnak köszönhetően hasonló mennyiségre. A havazás mellé hideg is társul, egyre csak hűl a levegő. 3000 méteren jelenleg -8 fokot mérnek, vasárnapra és hétfőre akár -15 fok alá csökkenhet a hőmérő higanyszála. 2000 méteren a csütörtök reggeli órákban gyenge mínuszok repkedtek, kora estére -8 fokot várnak a meteorológusok, ez azt jelenti, hogy a havazás magassági határa is egyre inkább lejjebb csökken, estére akár már a hozzánk közelebbi, salzburgi alpesi völgyek is befehéredhetnek.

Vorarlbergben és Tirolban hólánccal lehet közlekedni

A két nyugati tartományban szerda este óta havazik, Vorarlbergben időközben már a völgyekben is. Egyre több hegyi út csak hólánccal járható, így az Ötztal, Arlberg, Bregenzerwald utjai is, a tiroli síparadicsomi Kühtai szintén csak hólánccal közelíthető meg.

Kelet-Tirol: 2000 háztartás áram nélkül

Az intenzív havazások végett több fenyő dőlt a villamosvezetékre, amelyek Kelet-Tirol egyes részein áramkimaradást okoztak. Elsősorban a Lesach és Villgraten völgyek települései borultak teljes sötétségbe. A tiroli áramszolgáltató munkatársai egész éjszaka dolgoztak, reményeik szerint csütörtök délutánra normalizálódik a helyzet.

Mölltal: egész héten zárva lesz a síterep

A heves esőzések több karintiai és kelet-tiroli völgyben földcsuszamlásokat és sziklaomlásokat okoztak. Sajnos a Mölltalra vezető útvonal is az érintettek közt van. Helyi információk szerint a munkálatok az egész héten eltartanak, így a mölltali gleccser jelenleg nem megközelíthető, a liftek sem mennek.

Frissítés! Mölltali síterep közlése szerint az út péntektől (11.30) ismét járható.
KOMMENTEK
cannibale | 2012.12.02. 21:31
Mind a két kép meseszép :)

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.