Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: mínuszok után vihar és havazás érkezik

2023.10.19. Stánicz Balázs

A szombatról vasárnapra érkezett hidegfront meghozta a telet a magasabb hegyekre, a gleccsereken immáron három napig üzemeltek a hóágyúk. Most főnszél jön akár 150 km/órás viharral, amit lehűlés és hóesés követ.
Kaprun gleccser kedden, ahogy a többi gleccseren itt is három napig folyamatosan üzemeltek a hóágyúk
Kaprun gleccser kedden, ahogy a többi gleccseren itt is három napig folyamatosan üzemeltek a hóágyúk
Sőt, a hét gleccsersíterep mellett a tiroli Obergurgl is hóágyúzott, igaz itt gleccser nincs, a síterep 3000 méterig nyújtozkodik, a lifttársaság novemberben tervezi a nyitást. A keddi napon, mai az eddig ősz leghidegebb napja volt a völgyekben is alaposan lehűlt és sok helyütt mínuszok repkedtek. Az alsó-ausztriai Schwarzau im Freiwaldban -6,5 C fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. A salzburgi Lungauban csaknem -6 C fokig.
Hóágyúzás Mölltalon kedd délelőtt - foto-webcam.eu
Hóágyúzás Mölltalon kedd délelőtt - foto-webcam.eu
A gleccsereken keddig üzemeltek a hóágyúk. A hideget főnszél követi, ami tetőpontját pénteken éri el, ekkor a hegyekben 150 km/órás vihar sem kizárt. A szeles nap után a hétvégén ismét megérkezik a hideg és a havazás, így újra beindulhat a technikai hógyártás.
Hógyártás a tiroli Obergurgl-Hochgurgl síterepén - feratel
Hógyártás a tiroli Obergurgl-Hochgurgl síterepén - feratel
Jelenleg az összes tiroli gleccseren - igaz sok helyütt még limitált kínálattal - síelhetünk. A salzburgi Kaprun október 28-án következhet. A déli végvár, a karintiai Mölltal ugyan kinyit a mostani hétvégén, de csak a bakancsos turisták részére.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.