Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél

2022.01.22. | Szerző: Stani
A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.
Nagy hóval érkezik vissza a tél - Fotó: Stánicz Balázs (archív)
h i r d e t é s
A január eddig a naposabb arcát mutatta Ausztria nagy részén, igaz közbe voltak havazások, így január első hetében. A mostani hóesés a november végi-december eleji nagy havazások után a szezon első komolyabb, azaz 50-100 cm, helyenként ennél több havat is hozó időjárási eseménye. A salzburgi lavinaszolgálat szerint péntek estig 50-100 cm esett a hegyekben.
Viehbergalm (Stájerország) pénteken: 70 cm friss hó - Fotó: Andreas Eckerstrorfer
Ehhez ma, azaz szombaton még 30-80 cm jön hozzá. A lavinaveszély 4-es a fahatár felett, elképzelhető, hogy vasárnapra itt-ott a legmagasabb, 5-ös fokozat is életbe lép a pályán kívüli, fahatár feletti részeken. A napok óta meghatározó, erős-viharos északi szél a legtöbb havat a hegyek déli oldalán tette le.
Totes Gebirge (Stájeország-Felső-Ausztria határa) - Fotó: Jur Eck
A friss hó mellé hideg is jár, 2000 méteren - 7 és -10 C fok napközben, míg 3000 méteren igazi januári hideg -13 C és 15 C fokokkal. A mostani előrejelzések szerint hétfőtől igazi képeslapidő köszönt be az osztrák hegyekbe. A sípályákon kifejezetten kevesen vannak, így aki egy jót akar síelni és snowboardozni érdemes január utolsó hetét megcéloznia a kezdődő februári síszünetek előtt.
Tauplitz pénteken
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »