Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria ma reggel mínusz 24 fokra ébredt

2009.12.18. Bata Attila

Ausztria ma reggel mínusz 24 fokra ébredt Tombol a hideg Ausztriában, a péntek hajnalra prognosztizált jéghideg értékek megvalósultak, és még napközben is cidriztek a síelők az osztrák pályákon. Ezzel azonban még nincs vége a hidegnek, hiszen szombat reggelre még a ma reggelnél is hidegebbet várnak a meteorológusok.
Az osztrák meteorológiai intézet szerint szokatlanul erős hidegfront érkezett Oroszországból, amely különösen a hóval fedett területeken hűtötte le nagyon a levegőt kora reggelre. Az leghidegebbet a tiroli St. Jakob im Defreggental településen mérték, itt mínusz 24 fokot mutatott a hőmérő. Ezen a helyen hatvan éve mérik rendszeresen a hőmérsékleti adatokat, és eddig csak egyszer mértek ennél hidegebbet, 1996-ban.

Tirolban számos településen süllyedt mínusz 20 fok alá a hőmérő higanyszála. A salzburgi régió alacsonyabban fekvő völgyeiben mínusz 15 fok alatti értékkel vészelték át az éjszakát, hasonlóan hideget mértek néhány stájer és karintiai településen is. A tartományi fővárosok közül mínusz 10,6 fokot mértek Innsbruckban, illetve Eisenstadtban (Kismarton), mínusz 11,3 fokot Salzburgban, és mínusz 12,5 fokot Klagenfurtban.

A folytatás is érdekesnek ígérkezik. Szombat reggelre akár még a mainál is hidegebb lehet, majd szép lassan emelkedni fognak a hőmérsékletek, és várhatóan kedden már sok helyen fagypont fölé emelkedik. A fehér Karácsony kérdésében az osztrák meteorológusok még várakozó állásponton vannak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.