Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Farkasordító hideg az osztrák síterepeken

2009.12.17. Bata Attila

Farkasordító hideg az osztrák síterepeken Metsző hideg szél, dermesztő hideg és egy kis havazás: ez a menü mostanában a magasabban fekvő osztrák pályákon. Szerdán napközben a leghidegebbet a söldeni gleccseren mérték mínusz 22 fokkal. Érdemes vastagon öltözni, hiszen pénteken mínusz 15 fok várható az 1000 méter magasan fekvő síterepeken is.
A már most is nehezen viselhető fagyos időjárás a hétvégén még egy kicsit rátesz egy lapáttal, hogy aztán Karácsony közeledtével finoman enyhülésnek induljon. Szerdán nehéz lehetett síelni számos osztrák síterepen, ezúttal a hófúvásokkal párosuló dermesztő szél miatt még a valódi értékeknél is sokkal hidegebbnek érezhették a síelők az aktuális hőmérsékleteket.

Néhány síterep – napközben (!) – egészen kemény hideggel fogadta a síelőket. A tiroli Obergurgl pályáin 1900 méter magasságban mínusz 21 fokot mértek. Az 1400 méteren fekvő St. Jakob im Defreggental pályáiról mínusz 17 fokot jelentettek. A napi csúcsot 3000 méter magasságban a söldeni gleccser pályáján mérték mínusz 22 fokkal.

Nem csak a pályákon, hanem a síterepekhez közeli településeken is igencsak hideg volt napközben. Mínusz nyolc fokot mutatott a hőmérő például a salzburgi Bad Gastein vagy a tiroli Kitzbühel településeken.

A következő napokban gyenge hóesés várható, még Bécsben is kisebb havazásra lehet számítani. Nem lesz nagy hóesés, nyugodtan útnak lehet indulni, az a néhány centiméter hó nem fog fennakadást okozni a közlekedésben. Ausztriában érdemesebb inkább a hidegre figyelni, a meteorológusok szerint pénteken az 1000 méter körüli tengerszint feletti magasságban már mínusz 15 fokra is süllyedhet a hőmérséklet.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.