Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: sok helyre megérkezett az idei első havazás

2013.09.11. | Szerző: Bata Attila
Szeptember eleje idén is meghozta a szezon első havazását, de már nem csak a gleccsereken havazott, hanem az alacsonyabb részeken is. Olyan ismert helyeken, mint Obertauern, Flachau, Zauchensee, Nassfeld, vagy az olasz Dolomitokban is hullott néhány centi, amely befehérítette a hegyeket.
Nyugatról keletre tartott éjszaka a havazás az Alpokban. Svájcból indulva reggelre már kisütött a Nap a tiroli hegyekben, de ekkor még javában havazott a Ski amadéban, és a havazás egészen közel került hozzánk, még Stájerországban is Karintiában is hagyott nyomot. Holnap és holnapután ismét várható, a maihoz hasonló kisebb adag, aztán hétvégén egy kissé melegebbre fordul az idő, de van rá esély, hogy a jövő hétre ismét visszatér a szeptemberi tél a hegyekbe.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Néhány adat ma reggelről. Ausztriában Sonnblick (3105 m) 18 cm, Rudolfshütte (2304 m) 21 cm, Villacher Alpe (2140 m) 2cm, Hintertux 15 cm havat kapott. Sok helyen, az 1500 méter feletti részeken megmaradt 2-3 cm hó maradt meg reggelre.

Olaszországban a Stelvio-hágó alsó részén 5cm, felül 30 cm friss hó hullott. A Dolomitokban idén most havazott először. Szlovéniában Kredaricán (2514 m) ma reggelre 3 cm esett.

És akkor jöjjenek további ma reggeli webkamera képek az Alpokból!!!

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 199 vendég és 13 regisztrált felhasználó látogatja.