Menü ≡

Ausztria: újabb hókáosz két méter hóval

2019.11.15. | Frissítve: 2019.11.16. | Szerző: Stani
Havazás havazást követ Ausztriában. A legutóbbi hóeséshez hasonlóan a leginkább érintett területek Kelet-Tirol, továbbá Karintia nyugati fele és Salzburg legdélebbi részei.
h i r d e t é s
Péntekre virradóra ismét brutális havazás érte el az említett térséget. Szombat reggelre 50-85 cm, míg egyes helyeken 100-140 cm havat várnak. A hóesésnek azonban még nincs vége, hiszen vasárnap, majd azt követően kedden is jelentős mennyiségű havat jeleznek. Míg csütörtökön többnyire helyre állt a rend, mind a közlekedésben, mind az áramellátásban, addig a pénteki havazás ismét nehézségeket hozott. Ahogy a lenti térképen is látszik Kelet-Tirolban nagyon sok az útzár, egyrészt a útra dőlt fák, másrészt a lavinaveszély miatt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Délután lezárásra került Matrei és Mittersill közt a Felbertauern út is, a főútvonalon már kora délután gondot okoztak a kidőlt fák. A régióban mintegy 4500 háztartás áramellátása szünetel és várhatóan ez a szám tovább növekszik.
Ma sok iskola zárva tartott, mivel félő volt, hogy a diákok tanítás után nem jutnak haza. A szomszédos Karintiában sem jobb a helyzet, a Mölltal felső völgye közúton elérhetetlen (Obervellachtól). A Heiligenbluthoz közeli Großkirchheimben kijárási tilalmat rendeltek el a lakosok számára az igen nagy lavinaveszély miatt. Időközben Heiligenblutban, Rangersdorfban és Winklernben is.
Salzburg tartományban a havazás ezúttal 1500-2000 méter feletti hegyekre korlátozódik, a Magas-Tauern központi vonulatában szintén jelentős hó esik szombat reggelig.
Bár szombaton az említett részeken akár napsütés is lehet, vasárnaptól újra nagy havazás kezdődik, így tovább súlyosbodhat a hókáosz.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »