Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az első fűtött ülések az idén a Hintertux-gleccseren!

2014.10.08. Bata Attila

Az előző évben látványos fejlesztésekkel találkozhattak a gleccser vendégei, elsősorban a hüttézés tekintetében. Jelentős fejlesztések történtek a gasztronómiai létesítményekben. Az idén ismét a pályákra és a liftre költik a pénzt a helyiek, átalakítják a síterep egyik ülőliftjét fűthetővé. Ez lesz az első ilyen Tuxon!
Az előző években megújult, nagyobb lett a Tuxer Fernerhaus, a Wirtshaus am Tuxer Ferner, és újonnan épült a Spannagelhaus. Vendéglők után az idén a pályákon kell keresni az újdonságot. Az idén a síterep megkapja az első fűtött ülésű liftjét. A fősodrásból kissé kieső négyszemélyes Tuxerjoch liften semmi sem változik, csak az ülések. A szokásos megoldás szerint, amíg a szék az állomáson tartózkodik, addig töltik a fűtőszálakat. Miután az ülés elhagyta az állomást már nem kap utánpótlást a fűtés, így azt később már „mi saját magunk” melegítjük.

Sárgával a gleccser első fűthető ülésű liftje (A 16-os és 17-es pályák között)
Sárgával a gleccser első fűthető ülésű liftje (A 16-os és 17-es pályák között)
További újdonság, hogy a lifthez a Sommerbergalm épületéből vezető síutat szintben is kiegyenesítették. Idén ősztől kényelmesebb lesz a beszállás a síterep liftjeinél. Ezentúl egy fedett mozgószőnyegre kell csak ráállni a síterep liftjeinél. Ez sokkal könnyebb beszállást jelent majd a kezdők és a gyermekek részére.

Néhány völggyel arrébb, a Rastkogel részen az összes lift ülését fűthetőre cserélik. Itt a 2013-ban átadott Lämmerbichl liftet már eleve fűthető ülésekkel szerelték fel. Idén a hatszemélyes Wanglspitz és a nyolcszemélyes Horbergjoch liftek régi üléseit is kicserélik, így az összes ülőlifttel végeztek. Ahol kell, az üléseket még az időjárástól védő plexivel (buborék) is felszerelik. 
KOMMENTEK
Harlequin | 2014.10.08. 12:15
Az meg hol van?
csenti | 2014.10.10. 11:01
Jő kis pálya de nem a leghidegebb része a rendszernek.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.