Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az idén nem nyit ki a szlovén Bovec-Kanin

2013.10.07. | Szerző: Bata Attila
Az idén januárban szerencsés kimenetelű baleset történt a szlovén síterepen. Szerencsére senki sem sérült meg, de a lift végzetes károkat szenvedett. A síterepnek nincs pénze a károk helyreállítására. Kanin azóta is zárva tart és nagyon úgy néz ki, hogy az idei szezonban ki sem fognak nyitni.
h i r d e t é s
Mi is írtunk róla, hogy januárban lezuhant a régi lift két kabinja. A síterep egyik legfontosabb liftjének helyreállításához idő és pénz kellett volna, de akkor még sokan bíztak benne, hogy legalább a mostani szezonkezdetre rendbe jönnek a dolgok. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint körülbelül egy millió euró (kb. 300 millió forint) kellene a lift teljes helyreállításához, és ez az pénz, amelyet az amúgy is csődbe ment üzemeltetők nem tudnak előteremteni.

A síterep csődbe ment, így a síterep üzemeltetésével kapcsolatban a legnagyobb hitelezővel, a Hypo Alpok Adria Bankkal kellett tárgyalni. Alakult egy helyi vállalkozókból álló csoport, amely szerette volna a síterepet kibérelni a banktól és úgy üzemeltetni a következő szezonban. A helyi önkormányzat is külön folytatott tárgyalásokat a bankkal. A helyiek közül sokan sérelmezték, hogy nem volt közös fellépés, mindketten külön tárgyaltak. Többfordulós tárgyalások után sem született megegyezés, és most úgy néz ki, hogyha valami csoda nem történik, vagy nem érkezik egy gazdag megmentő az utolsó pillanatban, akkor az idén nem nyitnak ki Bovecen.

A szlovén oldalt 2009-ben összekötötték az olasszal, az ötlet adná magát, hogy az olaszok besegítenek, vagy átveszik az üzemeltetést, de olasz sajtóhírek szerint ez meghaladná Sella Nevea pénzügyi erejét. Esetlegesen arról még szó lehet, hogy a közvetlenül a közös lift mellett található felső (szlovén) részt üzemeltessék a következő szezonban.

A síterep bezárása igazi katasztrófa a helyi szállásadóknak. Reménytelennek tartják, hogy innen buszoztassák a síelőket az olasz oldalra egész szezonban. A helyi sajtó szerint tömeges bezárás várható szállásadói fronton is, néhányan már októbertől bezártak és csak jövőre nyitnak ki.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »