Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bovec-Kanin: négy év után újranyitnak a szlovénok

2016.12.23. Bata Attila

Közel négyéves kényszerszünet után ma ismét megnyitja kapuit a szlovéniai síterep, Bovec-Kanin. A síterep kálváriájával mi is sokat foglalkoztunk az utóbbi időben, de úgy tűnik, hogy a problémák nagy része már megoldódott, a maradékot pedig a jövőben megoldják. Most már csak a hó hiányzik.
Nyitás pénteken!
Nyitás pénteken!
2013 januárjában történt az a baleset a síterepen, amely miatt közel négy évig nem lehetett síelni a terepen. Akkor két darab négyszemélyes kabin a földre zuhant a drótkötélről, de szerencsére senki sem sérült meg komolyan.

Ekkor kezdődött meg a kálvária, a lift újjáépítése, a pénzügyi gondok, a tulajdonos váltás, az újjáépítés késése stb.(Néhány korábbi cikk a lap alján) Lehetne folytatni a sort, de most már fontosabb, hogy a ma ismét síelőket szállíthatnak a liftek.

A síterepet sikerült használhatóvá tenni, de azt az üzemeltetők is tudják, hogy maradtak még feladatok a következő szezon(ok)ra is.

Most már csak egy nagy havazás kellene. Amíg az olasz oldal jól áll (hóágyúzott) hó tekintetében, addig ez nem mondható el szlovén oldalról, ahol korlátozottak a hóágyúzás lehetőségei. A havazás előbb-utóbb biztosan megérkezik, a síterep a havas teleiről ismert, kora tavasszal pedig szinte állandóan fantasztikus a hó.

Bovec ismét felújította az együttműködését az olasz Sella Nevea síterepével. Ezen felül egy másik olasz síterep Tarvisio is képbe került, erről később írunk. Amíg nem megfelelőek a hóviszonyok Bovecen, addig a helyi turisztikai hivatal ingyenes síbuszokat indít a fent említett olasz terepekre. Ezekre a buszokra az indulás előtti este kell jelentkezni, erről a szállásadóknak tudnak információt adni.

Pénteken, az első napon mindenki ingyen síelhet Bovecen. Egyelőre csak a fenti, rövid négyüléses lift (603-as Prevale) közlekedik, egy rövid pálya a sífutóknak és egy szánkópálya üzemel. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Residence Soca
Önellátó, luxus alpesi apartmanok a Triglav Nemzeti park szívében, Bovec-Kanin felvonójától 12,8 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Mangart csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos hotel Bovec szélén, a sífelvonótól 1.800 m-re. Az épület legfelső szintjén egy kis wellness részleg került kialakításra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.