Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bovec-Kanin: négy év után újranyitnak a szlovénok

2016.12.23. | Szerző: Bata Attila
Közel négyéves kényszerszünet után ma ismét megnyitja kapuit a szlovéniai síterep, Bovec-Kanin. A síterep kálváriájával mi is sokat foglalkoztunk az utóbbi időben, de úgy tűnik, hogy a problémák nagy része már megoldódott, a maradékot pedig a jövőben megoldják. Most már csak a hó hiányzik.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
2013 januárjában történt az a baleset a síterepen, amely miatt közel négy évig nem lehetett síelni a terepen. Akkor két darab négyszemélyes kabin a földre zuhant a drótkötélről, de szerencsére senki sem sérült meg komolyan.

Ekkor kezdődött meg a kálvária, a lift újjáépítése, a pénzügyi gondok, a tulajdonos váltás, az újjáépítés késése stb.(Néhány korábbi cikk a lap alján) Lehetne folytatni a sort, de most már fontosabb, hogy a ma ismét síelőket szállíthatnak a liftek.

A síterepet sikerült használhatóvá tenni, de azt az üzemeltetők is tudják, hogy maradtak még feladatok a következő szezon(ok)ra is.

Most már csak egy nagy havazás kellene. Amíg az olasz oldal jól áll (hóágyúzott) hó tekintetében, addig ez nem mondható el szlovén oldalról, ahol korlátozottak a hóágyúzás lehetőségei. A havazás előbb-utóbb biztosan megérkezik, a síterep a havas teleiről ismert, kora tavasszal pedig szinte állandóan fantasztikus a hó.

Bovec ismét felújította az együttműködését az olasz Sella Nevea síterepével. Ezen felül egy másik olasz síterep Tarvisio is képbe került, erről később írunk. Amíg nem megfelelőek a hóviszonyok Bovecen, addig a helyi turisztikai hivatal ingyenes síbuszokat indít a fent említett olasz terepekre. Ezekre a buszokra az indulás előtti este kell jelentkezni, erről a szállásadóknak tudnak információt adni.

Pénteken, az első napon mindenki ingyen síelhet Bovecen. Egyelőre csak a fenti, rövid négyüléses lift (603-as Prevale) közlekedik, egy rövid pálya a sífutóknak és egy szánkópálya üzemel. 
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 220 vendég és 19 regisztrált felhasználó látogatja.