Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bovec-Kanin: továbbra sincs gazdája a síterepnek

2014.12.18. Bata Attila

Továbbra is zárva tart a szlovéniai Bovec (Kanin) síterepe. A síterepet 2013 januárjában kellett bezárni egy liftbaleset után. Ez volt az utolsó szög a pénzügyi nehézségekkel küzdő társaság koporsójában. Ezen a héten már másodszor próbálták eladni a síterepet, de még az eredeti ár töredékéért sem vitték el.
2013 januárjában egy balesettel pecsételődött meg Bovec sorsa. Az egyik lift két kabinja lezuhant a drótkötélről, de óriási szerencsével senki sem sérült meg. Az ominózus lift a síterep legfontosabb liftje, nélküle nem lehet feljutni a fenti pályákhoz. Az anyagi gondokkal küszködő síterep társaságnak már nem volt pénze a lift újjáépítésére, így azóta az összes pálya és lift zárva tart.

2013 nyarán mindenki reménykedett, hogy a következő szezonra már ismét kinyit a síterep. A szlovénok baja az olaszokra is hatással volt, hiszen az olasz oldallal összekapcsolt közös síterepnek csak a fele üzemelt, így kevesebb vendéget vonzott az olasz részen, Sella Nevean is.

Elkezdődtek a tárgyalások a hitelező bankok és az érdeklődők között, de egy év alatt sehová sem vezettek. Idén júliusában jött az első árverés. A síterep 1,98 millió eurós (kb. 623 millió forint) kikiáltási árról indulva nem talált vevőre, igaz csak egyetlen orosz cég mutatott érdeklődést.

A második árverésre a hét elején került sor. A csődbiztos már jelentősen csökkentette az árat, ezúttal 1,14 millió euró (kb. 358 millió forint) volt a kikiáltási ár. Ezúttal is csak oroszok érdeklődtek. A kikiáltók hiába csökkentették az árat egészen 420 ezer euróig (kb. 132 millió forint) az oroszok ezt is drágának találták.

Az biztos, hogy nemcsak a megrongálódott liftre, hanem a többi liftre is jelentősen kellene költenie az új tulajdonosnak. Az év elején például 5-6 méter vastag hó rongálta a fenti liftet, amely szintén nincs a legjobb állapotban.

A sikertelen árverés után, a következő lépésben, pályázatot írnak ki a telekre, a liftekre és a kiszolgáló épületekre.
KOMMENTEK
szkítatom | 2014.12.18. 23:04
Sajnálom, pedig nagyon szép hely és elég hóbiztos :(

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Mangart csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos hotel Bovec szélén, a sífelvonótól 1.800 m-re. Az épület legfelső szintjén egy kis wellness részleg került kialakításra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Soca
Önellátó, luxus alpesi apartmanok a Triglav Nemzeti park szívében, Bovec-Kanin felvonójától 12,8 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.