Menü ≡

Bovec: késik a szlovén síterep helyreállítása

2015.11.17. | Szerző: Bata Attila
Elég bizakodó volt a hangulat még a szezon elején, hogy az előző szezonban teljesen zárva tartó szlovén Bovec síterepén rendeződnek a dolgok és idén decembertől már lehet síelni. Az már most látszik, hogy ebben a naptári évben nem fognak kinyitni, talán jövő januárban vagy február elején.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Nyáron úgy látszott, hogy rendeződnek a dolgok. 2013 januárjában az egyik liftet baleset érte. Senki nem sérült meg, de a lift használhatatlan lett, és mivel ez a síterep legfontosabb liftje, így az egész terepet be kellett zárni. Így forgalom nem volt, az üzemeltetőknek adósság már korábbról is szépen összejött, ezért nem volt meglepő, hogy a szezon végére csődbe mentek.

A 2013-as baleset egyik kabinja (Kép: www.times.si)
A 2013-as baleset egyik kabinja (Kép: www.times.si)
A tavalyi szezon teljesen ráment arra, hogy kitalálják, hogyan kellene megmenteni a síterepet. Végül a szlovén állam nyújtott segítséget a helyi önkormányzatnak, így minden rózsásnak tűnt még idén nyáron. Egészen november elejéig.

A tönkrement liftet a francia Poma cég építette annak idején. A szlovénok szépen összeírták, hogy milyen alkatrészek kellenek a helyreállításhoz, a franciák pedig szépen becsomagolták őket és betették egy raktárba. Azóta is ott vannak.

A franciák az előzmények után ragaszkodtak a banki garanciához, amíg nem kapják meg, addig nem indítják el a kamionokat Szlovénia felé. A bankgarancia pedig nem érkezett meg, szokás szerint, minden résztvevő egymásra mutogatott, amikor a felelőst keresték.

Mivel késve érkeznek az alkatrészek, így késve kezdődnek el a munkálatok is. Az már bizonyos, hogy decemberi nyitás nem lesz. Leghamarabb, a legoptimistább becslések szerint januárban nyithat ki a síterep, de még a februárt sem lehet kizárni.
2015.11.17. 23:29:20 Chopoker
Lehet, hogy a foci EB-re történő pótselejtezős kijutásért járó UEFA pénz egy részéből szerették volna elvégezni a javításokat? Elképesztő, hogy mire vártak ennyit?!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »