Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bovec: késik a szlovén síterep helyreállítása

2015.11.17. Bata Attila

Elég bizakodó volt a hangulat még a szezon elején, hogy az előző szezonban teljesen zárva tartó szlovén Bovec síterepén rendeződnek a dolgok és idén decembertől már lehet síelni. Az már most látszik, hogy ebben a naptári évben nem fognak kinyitni, talán jövő januárban vagy február elején.
Nyáron úgy látszott, hogy rendeződnek a dolgok. 2013 januárjában az egyik liftet baleset érte. Senki nem sérült meg, de a lift használhatatlan lett, és mivel ez a síterep legfontosabb liftje, így az egész terepet be kellett zárni. Így forgalom nem volt, az üzemeltetőknek adósság már korábbról is szépen összejött, ezért nem volt meglepő, hogy a szezon végére csődbe mentek.

A 2013-as baleset egyik kabinja (Kép: www.times.si)
A 2013-as baleset egyik kabinja (Kép: www.times.si)
A tavalyi szezon teljesen ráment arra, hogy kitalálják, hogyan kellene megmenteni a síterepet. Végül a szlovén állam nyújtott segítséget a helyi önkormányzatnak, így minden rózsásnak tűnt még idén nyáron. Egészen november elejéig.

A tönkrement liftet a francia Poma cég építette annak idején. A szlovénok szépen összeírták, hogy milyen alkatrészek kellenek a helyreállításhoz, a franciák pedig szépen becsomagolták őket és betették egy raktárba. Azóta is ott vannak.

A franciák az előzmények után ragaszkodtak a banki garanciához, amíg nem kapják meg, addig nem indítják el a kamionokat Szlovénia felé. A bankgarancia pedig nem érkezett meg, szokás szerint, minden résztvevő egymásra mutogatott, amikor a felelőst keresték.

Mivel késve érkeznek az alkatrészek, így késve kezdődnek el a munkálatok is. Az már bizonyos, hogy decemberi nyitás nem lesz. Leghamarabb, a legoptimistább becslések szerint januárban nyithat ki a síterep, de még a februárt sem lehet kizárni.
KOMMENTEK
Chopoker | 2015.11.17. 23:29
Lehet, hogy a foci EB-re történő pótselejtezős kijutásért járó UEFA pénz egy részéből szerették volna elvégezni a javításokat? Elképesztő, hogy mire vártak ennyit?!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Mangart csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos hotel Bovec szélén, a sífelvonótól 1.800 m-re. Az épület legfelső szintjén egy kis wellness részleg került kialakításra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Soca
Önellátó, luxus alpesi apartmanok a Triglav Nemzeti park szívében, Bovec-Kanin felvonójától 12,8 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.