Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Kleinkirchheim: új négyüléses Karintiában

2013.11.25. Stánicz Balázs

Hosszú idő után új felvonó épül a déli tartomány egyik legnagyobb síparadicsomában. Az új felvonó két dologban is rekorder; ez lesz a síterep második legmagasabb pontján lévő felvonója, egyben Karintia egyetlen újdonsága.
Míg a klasszikus sítartományokban (Salzburg, Tirol) tucatjával épülnek az új felvonók, addig Karintiában ennek az egynek is örülni kell, ha Bad Kleinkirchheim nem lenne, idén nem sok újdonságról számolhatnánk be Ausztria napos feléről.
Hegyállomás
Hegyállomás
A négyüléses ráadásul nem csak nagy magasságokra tör – 40 híján 2000 méter - , hanem egyben új területeket is csatol a síterephez, nevezetesen egy széles piros pályát, ami carvingolásra ideális lesz. A négyüléses egysebességes lesz, ezáltal gyors felmenetelt ne várjunk, de a beszállást megkönnyítvén – lévén ugyanaz a sebesség a völgyállomásnál, mint a kötélpályán – egy futószalagot kap a libegő.
A kilátás csodás lesz
A kilátás csodás lesz
Az új lift a síterep St. Oswald-i részén terül el, közel egy korábban épült, hasonló felvonóhoz. A 4,5 milliót kóstáló ülőfelvonó óránként 2100 téli sportolót szállít a magasba, 2006 óta ez a síterep első komolyabb fejlesztése.

A Nockalm-St. Oswald pályarendszerén található nockalmi - igencsak idejétmúlt - kabinos, továbbá a két duplaüléses cseréje még várat magára. Az üzemeltető szerint ezek túlságosan nagy beruházások, de ennek ellenére az elkövetkezendő öt évben szeretnék a már szabadtéri múzeumba is beillő lifteket végleg nyugdíjba küldeni.
KOMMENTEK
százas | 2013.11.25. 13:49
Bizony rájuk férne a fejlesztés!

Szállástippek
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.