Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bad Kleinkirchheim: új négyüléses Karintiában

2013.11.25. | Szerző: Stani
Hosszú idő után új felvonó épül a déli tartomány egyik legnagyobb síparadicsomában. Az új felvonó két dologban is rekorder; ez lesz a síterep második legmagasabb pontján lévő felvonója, egyben Karintia egyetlen újdonsága.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Míg a klasszikus sítartományokban (Salzburg, Tirol) tucatjával épülnek az új felvonók, addig Karintiában ennek az egynek is örülni kell, ha Bad Kleinkirchheim nem lenne, idén nem sok újdonságról számolhatnánk be Ausztria napos feléről.
Hegyállomás
Hegyállomás
A négyüléses ráadásul nem csak nagy magasságokra tör – 40 híján 2000 méter - , hanem egyben új területeket is csatol a síterephez, nevezetesen egy széles piros pályát, ami carvingolásra ideális lesz. A négyüléses egysebességes lesz, ezáltal gyors felmenetelt ne várjunk, de a beszállást megkönnyítvén – lévén ugyanaz a sebesség a völgyállomásnál, mint a kötélpályán – egy futószalagot kap a libegő.
A kilátás csodás lesz
A kilátás csodás lesz
Az új lift a síterep St. Oswald-i részén terül el, közel egy korábban épült, hasonló felvonóhoz. A 4,5 milliót kóstáló ülőfelvonó óránként 2100 téli sportolót szállít a magasba, 2006 óta ez a síterep első komolyabb fejlesztése.

A Nockalm-St. Oswald pályarendszerén található nockalmi - igencsak idejétmúlt - kabinos, továbbá a két duplaüléses cseréje még várat magára. Az üzemeltető szerint ezek túlságosan nagy beruházások, de ennek ellenére az elkövetkezendő öt évben szeretnék a már szabadtéri múzeumba is beillő lifteket végleg nyugdíjba küldeni.
2013.11.25. 13:49:02 százas
Bizony rájuk férne a fejlesztés!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »