Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Banszkó: hétvégén megkezdődik a szezon Bulgáriában

2016.12.01. Bata Attila

A Balkánt megtámadó tél és havazás kellemesen meglepte a bolgár hórajongókat és síelőket. Idén először fordult elő, hogy a fővárosban, Szófiában havazott. Ennél fontosabb, hogy a hegyekbe bőven jutott a fehér mannából, így a tervezettnél korábban nyithat a legjobb bolgár terep, Banszkó is.
A bolgár síterepek már óvatosságból is általában december közepére időzítik a szezonnyitó ünnepségeket. Most azonban már november végén is ritka kedvező hóviszonyokat találunk a hegyekben. Banszkó büszkén számolt be arról, hogy az előző napokban 75 cm hullott a felső részeken, így a nyitást előre tudják hozni hétvégére, december 3-ra.

Banszkó nyitás előtt
A nyitás azért is "nagy szám", mert november elején a hatalmas esőzések miatt a helyi folyó kilépett a medréből és utakat, sípályákat és hidakat tett tönkre. A helyreállítás most is folyik. Itt december 17. a hivatalos megnyitó dátuma. Akkor tartják a bulikat, és szokás szerint akkora várják egykori világsztár síelők megjelenését is.

Banszkó tegnap
Banszkó tegnap
Borovec síterepe az idén ünnepli 120. születésnapját. Ahogy írták, nagyon kedves születésnapi ajándék a mostani havazás. Ennek ellenére ezen a hétvégén itt még nem lehet síelni, majd csak december 8-tól. A harmadik ismert síterep, Pamporovo december 10-én nyit.

Borovec havazás után
Borovec havazás után
Idén a fogyasztóvédelem is jobban odafigyel a bolgár síterepre. Mindhárom síterepen irodát nyitnak december közepétől. Ha valaki elégedetlen a síterepek szolgáltatásaival, akkor angol (és természetesen bolgár) nyelven is hivatalosan panaszt tehet az illetékeseknél.

A síterepek optimistán néznek az idei szezon elé. Az előrejelzések szerint a repülőterek 30-35 százalékkal több utast várnak a téli szezonban, akik közül sokan csak síelni jönnek.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.