Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túlélte a 120 méteres zuhanást az orosz bázisugró

Porhóba csapódott az zuhanás végén

2012.07.11. Bata Attila

Napok óta az internet egyik slágere egy orosz bázisugró videója, aki egy 120 méter magas oszlopról ugrik le. Miután az ernyő nem nyílik ki tökéletesen, hatalmas puffanással fúródik bele a torony alatti porhóba. Az egészben az a hihetetlen, hogy törésekkel megúszta, és három hónappal később már a saját lábára állt.
A felvétel az oroszországi Konakova villamosvezetékének egyik hatalmas tartóoszlopán készült. Egy meg nem nevezett bázisugró idegesen készülődik az ugrásra, amelyet a barátja az oszlopról filmez. A 120 méter magas oszlop tetejéről végül is a mélybe veti magát, de szemmel láthatóan az ernyője nem működik és – a kamerán keresztül is látható – hatalmas hófelhővel vágódik be a talajt borító porhóba. Bár ebből a magasságból nincs különösebb jelentősége, a hó vastagságáról nincsenek információk.

Hírek szerint a szerencsétlenül járt bázisugró, gerinc-, medence- és lábsérüléseket szenvedett, de három hónappal a balesete után már lábra tudott állni.

Fentről is hátborzongató a becsapódás
Fentről is hátborzongató a becsapódás
Egy kis segítség, hogy gyakorlatban mennyi is lehet az a 120 méteres magasság. A Wikipédia szerint Magyarországon nincs is ilyen magas lakóépület, nálunk csak adótornyok vagy kémények érik el, vagy haladják meg ezt a magasságot. A budapesti Parlament és Szent István-bazilika egyaránt 96 méter magas. Hatvan méter körüli magasságú épületből több is van, tehát ha duplán vesszük a soproni Tűztorony, a máriapócsi kegytemplom, a budapesti „Zsarupalota” vagy a veszprémi toronyház magasságát, akkor megkapjuk nagyjából a 120 métert.

KOMMENTEK
Kócz | 2012.07.11. 11:55
HAZAI LEGEK

Lakihegyi adó 314 méter*
Solti adótorony 303 méter
TVK-kémény, Tiszaújváros 250 méter
Szentes, adótorony 240 méter**
Kabhegy, adótorony 238 méter
Penyige, adótorony 217 méter
Újudvar, adótorony 206 méter
Visonta, kémény 203 méter
Óbudai hőerőműkémény 203 méter
Százhalombatta, kémény 202 méter
Forrás:
http://nol.hu/archivum/archiv-39164...3
Anonymus | 2012.07.22. 10:43
Lélekzetelállító...120 méter...és túlélte..

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.