Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beakadt sisakkal vonszolta az ülőlift 30 méteren át

2017.02.14. Bata Attila

Ez az év sem mentes a furcsábbnál furcsább liftbalesetektől. Ezúttal a stájerországi Hauser Kaibling síterepén történt egy olyan eset, amelyet tényleg nehéz elképzelni, hogy valakivel egyáltalán megtörténhet. Valakinek beakad a sisakja az ülőlift székébe, majd 30 méteren át vonszolja őt a levegőben?
Vasárnap délelőtti baleset részleteit osztotta meg hétfőn a stájer rendőrség. Egy 48 éves osztrák állampolgár Hauser Kaibling síterepén az egyik ülőlifttel igyekezett a hegyállomásra. Közvetlenül a kiszállás előtt elhagyta a síbotját, amely leesett a földre. Kiszállás után elhatározta, hogy visszaszerzi a botját és utána indult. Balszerencséjére a völgy felé közlekedő ülőlift székének a lábtartója beleakadt a bukósisakjának a pántjába és megemelte a levegőbe.

A férfi próbálta magát tartani az egyik kezével, a másikkal pedig kikapcsolni a bukósisakját. Közel 30 méteren keresztül vonszolta őt az ülőlift, amikor az alkalmazottak megállították a liftet. Ekkor körülbelül hatméteres magasságból zuhant a hóval borított meredek hegyoldalba.

A síterep üzemeltetője szerint a liftkezelőket kellett volna megkérnie, hogy hozzák fel neki az elveszett síbotját, de ehelyett ő bemászott a kerítéssel lezárt, tiltott területre. Szintén a síterep elmondása szerint, ez a rész a liftkezelő épülete alatt található, tehát a liftkezelő nem láthatta, hogy mi történik ott. A liften utazó többi síelő figyelmeztette a liftkezelőt és csak azután tudták megállítani a liftet, ez lehet a magyarázat a közel 30 méteres távra.

A hegyimentők kiérkeztek a síelőhöz, aki először nem akart orvoshoz menni, saját lábán kívánt lecsúszni a völgybe. Csak a hegyimentők rábeszélése után sikerült őt sérüléseivel együtt beszállítani a schladmingi kórházba. 
KOMMENTEK
Hegyiember | 2017.02.15. 07:33
Nagy-Hideg-hegyen a "Kis északi" karos bébi felvonón 2x is kesztyűket szedtem le a karok alá csavarodva. Hála égnek kéz nem maradt benne.
Veszélyes üzem a síüzem!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.