Menü ≡

Bécs: az önkormányzat visszavette a "Normafáját"

2016.02.07. | Szerző: Bata Attila
Bécs: az önkormányzat visszavette a "Normafáját" Talán még emlékszünk, hogy a Normafával kapcsolatos beruházások előkészítése idején merült fel a bécsi példa. Ott is van a városnak olyan síterepe, mint Budapestnek a Normafa. A múlt héten a hóágyúzástól ódzkodó üzemeltetővel szerződést bontottak, így kezdődött meg a síszünet Bécs sípályáin.
h i r d e t é s
Hohe-Wand-Wiese néhány évvel ezelőtt került egy üzemeltetőhöz, miután a helyi önkormányzat szerződésben kiadta üzemeltetésre. Azóta nem is nagyon lehetett síelni ezen a pályán. Az üzemeltető üzleti alapon szerette volna működtetni a pályákat, vagyis jobbára csak megfelelő természetes hó esetén, hóágyúzást csak akkor vállalva, ha az nem veszteséges.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A helyiek és a városvezetés egyre elégedetlenebb volt a helyzettel és a múlt héten felbontották az üzemeltetési szerződést a vállalkozóval, így ismét a bécsi önkormányzat üzemelteti a helyiek által High Hills névre keresztelt, egykor jóval szebb napokat látott sípályát.

Az idén már mentek a hóágyúk, jobbára az önkormányzat felszólítására. Amikor Budapesten havazott, akkor itt is hullott néhány centiméter hó, de az kevés volt a síeléshez. Az önkormányzat azt ígéri, ha az idén még lehetséges, akkor mindenképpen beindítják a síterepet.

High Hills legendás síterület a Penzig részen, közel 100 éve síelnek ezen a dombon. 1966-ban építették meg itt az első liftet, itt próbálták ki az első hóágyút is Ausztriában. Régen még világkupa versenyeket is rendeztek a pályáján.

Az önkormányzat szerint nyáron rendezni szeretnék a síterep sorsát. Jelenleg a síterep "régi" honlapja és Facebook oldala is elérhetetlen.

A múlt héten megkezdődött a fővárosi iskolákban a szokásos téli síszünet. Ezzel egyidőben az egyik műanyagpályás központ csődöt jelentett. Így az idén azok a gyerekek, akik nem utaztak el a közeli hegyekbe síelni, Bécsben nem tudtak síelni - írja a Die Presse.
2016.02.08. 07:45:44 HofEE
Ennek már ideje volt, amióta Bécsben élek még nem volt alkalmam csúszni ezen a pályán pedig szerintem megoldható lett volna többször is hóágyúzás.
A Müanyagpályás meg csoda, hogy eddig húzta. Ugyebár az egész közösségi finanszírozásból indult, de a sok igérethez képest elég gyatra lett a megvalósítás. Közvetlenül az U2 utolsó elötti megállója mellett van, de gyakorlatilag egy mezö közepén ahol MÉG semmi sincs. Viszont se egy tábla se egy reklám semmi.. ha az ember nem tudja hogy ott van fel sem tünik. Kb 100 méterre dolgozom a helytöl de nagyon ritkán láttam mozgást rajta..
2016.02.08. 21:23:00 százas
Ott van nekik egy órán belül körös körül minden...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »