Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Berecz Anna amerikai ösztöndíjasként Alaszkában

2011.09.12. Lipiczky Ágnes

Berecz Anna amerikai ösztöndíjasként Alaszkában A havas szezon már megkezdődött a déli féltekén, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Amerikában egymást követik a versenyek. A Világkupa-rajt a hagyományoknak megfelelően október végén Söldenben lesz, és reményeink szerint Miklós Edit révén pontszerzésre is esélyes sízőnk állhat majd rajthoz a legrangosabb versenysorozatban.
Az elmúlt években több elismerésre méltó eredménnyel rukkoltak elő alpesi sízőink. Az idén januártól pedig, az erdélyi születésű Miklós Edit honosításának köszönhetően, a Világkupában is pontszerzésre esélyes versenyzőt tudhat a soraiban a magyar válogatott. Miklós Edit Ausztriában, Mölltalban Jürgen Albl edzővel készül, és nemrégiben egy jónevű szakemberrel egészült ki a felkészítésében résztvevők köre. A Fullsport SE Stark Márton fiatal ex-élversenyzőnket szerződtette Edit mellé másodedzőnek, ő a versenysík szervizelésével is segíti az eredményes felkészülést és versenyzést.

Másik női versenyzőnk, Berecz Anna az elmúlt idény végén az Egyesült Államokban szerepelt egy körversenyen - többek között az amerikai nemzetközi bajnokságon -, melynek során Super-G-ben kiemelkedő eredményt ért el (Mission Ridge-ben a harmadik helyen zárt). Teljesítményére felfigyelt az egyetemi csapattal utazó edző, aki azonnal ösztöndíjat ajánlott Annának. Az ajánlatot konkrét lépések követték, így Anna már megkezdhette tanulmányait Anchorage-ben, Alaszkában, ahol a helyi csapattal ideális körülmények között készülhet a versenyévre.

A férfiak közül Farkas Norbert immár második éve Armin Brunner osztrák edző irányításával edz. Nyári edzései után a Mölltal, majd a Pitztal gleccseren folytatja a havas felkészülést. Utóbbi helyszínen a szlovák műlesikló Adam Zampa társaságában, egy szlovák-magyar-osztrák edzőközösségben folytatja a tréningeket. Szepesi Bertold Innsbruckban, Dietmar Thöni irányításával, nemzetközi versenyiskola keretei között készül az idényre, míg Bujtás Csaba most tért haza Ausztráliából, edzője, Robert Zink társaságában járta meg a Déli Féltekét. A magyar sízőnek óriás-műlesiklásban sikerült körülbelül 10.00 FIS-pontot javítania.

Az ifjúsági olimpiára készülő 1995/96-os évjáratú fiatal alpesiek - Döme Dóra, Berecz Réka, Halmágyi Zoltán, Kékesi Márton és Szőllős Benjámin a nyár havas edzőtáboraiban az alaptechnika stabilizálásán dolgoztak. Kékesi és Halmágyi szeptember végén kezdhetik el a FIS Aid&Promotion programja keretében a nemzetközi szövetség által finanszírozott 90 napos havas felkészülésüket. A többiek mozgatása is tervszerűen halad - tudtuk meg Kovács Barnától, a Magyar Síszövetség technikai igazgatójától, aki az elkövetkező idényben több érdekes és fontos információval szolgál majd az alpesi, az északi és a biatlon válogatottunk munkájáról.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.