Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Betiltva: diszkriminatív, ha a nők olcsóbban síelnek

2015.01.26. | Szerző: Bata Attila
Véget ért egy „nemes” kezdeményezés. Az utóbbi 15 évben, március utolsó hetében, a nők ingyen síelhettek az ausztriai Ski amadé régióban, többek között Grossarltal síterepén. Az idén ezt már betiltották, mert diszkriminatív, persze a síterepet sem kell félteni, kitaláltak egy jó megoldást a „problémára”.
h i r d e t é s
Március utolsó hétvégéje már nem az a kimondottan csúcsszezon sok síterepen. A Ski amadéban sem. Ha szép az idő, akkor sokaknak inkább már a kerékpár vagy a fürdőruha jut eszébe. Ezért ilyenkor a síterepek jó kis akciókat találnak ki, hogy megtöltsék az egyre üresedő szálláshelyeket. Mint például Grossarltal. Ez a síterep (is) ügyesen ráérzett arra a tényre, hogy a családban vagy egy kapcsolatban (sokszor/mindig) az van, amit a nő akar, így ha őket sikerül elcsábítani, akkor már nyert ügyük van.

Kép: Ski amadé
Az ingyen bérlet mellé még járt ingyenes oktatás és további kedvezményes szolgáltatások akár 200 euró értékben. Az akció teljesen sikeres volt, hiszen tavaly ebből a csomagból (szállás+síbérlet) közel 3600-at adtak el a régióban, ebből Grossarltal 1420 darabbal részesült. Ebben a programban Grossarltal azért érdekesebb a régió többi terepénél, mert az egész akció itt kezdődött a múltban, amikor még a Ski amadé régió nem is létezett.

Ez volt a Ladies Week, éveken át a hölgyek ingyen síelhettek március utolsó hétvégéjén, és ez így ment 15 éven keresztül, amíg tavaly az egyik nő kiakadt, hogy a férje miért nem síelhet ugyanannyiért, mint ő. Ment is a panasz az ombudsmanhoz, aki természetesen kivizsgálta az ügyet.

Az Egyenlő Bánásmód törvénye szerint tilos megkülönböztetni kor, nem, bőrszín vagy eredet alapján, így a síterep is kénytelen megfogadni az ombudsman ajánlását mielőtt esetleges pereknek nézne elébe. (Tényleg csak zárójelben: a kortól függő jegytípusok, pl. gyermek és nyugdíjas továbbra is maradhatnak)

Kép: Ski amadé
Az idén ugyan nem lesz „illegális” női hét a Ski amadéban, de a helyieken nem lehet kifogni. Ugyan a név marad (Ladyskiwoche), végül is jól bevált, de a tartalom megváltozott. Két személy esetén minden második személy, teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő, az idén is ingyen síelhet március 21. és 28. között.
2015.01.26. 08:18:11 skioutlet
:)
Ügyes és okos.
A síterep járt a legjobban.
Kapott egy újabb ingyenreklámot!
2015.01.26. 11:24:44 akos0425
A hazai szórakozóhelyekkel mi a helyzet? :) Ott is eltérő bánásmódban részesítik a nőket és a férfiakat... :)
2015.01.27. 16:13:12 sielő1
Én azt nem értem, hogy akkor 15 évig törvénytelen dolgot csináltak, és most annyi a büntetés, hogy be kell fejezni?
Akkor én is lopok 15 évig, majd ha szólnak befejezem és kész!
2015.01.27. 17:53:15 Seffer
Ha tényleg komolyan vennék a törvény előírásait, akkor megszüntetnék a gyermek, diák és nyugdíjas kedvezményeket is, mert kor alapján sem lehetne különbséget tenni. Ez tipikus esete annak, hogy a nagy jogvédősdiben eszementül intéznek ügyeket. A csaj sem gondolta végig, milyen lavinát fog elindítani. Pont annyi esze és előre látó képessége volt, mint a legtöbb kéretlen jogvédőnek.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »