Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Meleg miatt elmaradt a szezonkezdet Bormióban

2009.10.31. | Szerző: Bata Attila
Meleg miatt elmaradt a szezonkezdet Bormióban A hét elején pedig még úgy tűnt, hogy a szokásos szezonkezdetnél akár egy hónappal korábban is megindulhat a szezon Bormió magasabban fekvő részein. Akkor még az üzemeletetők is bíztak benne, hogy az enyhülés ellenére jó pályákat tudnak készíteni. A nyitás új időpontja a következő hétvége.
h i r d e t é s
Még a hét elején is 90 hóágyú dolgozott a síterep 160 hóágyús hadseregéből a Vallecetta-hegy lejtőin, hogy a tervezett október 31-i szezonnyitóra ideális pályákat készítsenek. A helyi idegenforgalom komoly reményeket fűzött a korai szezonnyitóhoz, amely a megérkezett enyhe időjárás miatt valószínűleg a következő hétvégére tolódik. Nagyobb gond továbbra sincs, az Alta Valtellina régióban továbbra is egész évben lehet síelni, hiszen amikor a nyári síelés véget ér a közeli Stelvio-gleccseren, akkor kezdődik az élet Bormióban.

A múlt heti hideg után ezen a héten jellemzően 10 fok között alakult a hőmérséklet 2650 és 3000 méter között, ahol a hóágyúzott pályák fekszenek. Az enyhülés miatt havat sem lehetett folyamatosan készíteni, hiszen a fagyhatár egészen 3500 méter fölé került. A síterep üzemeltetői szerint a mesterséges havazással sem sikerült a tervek szerint haladni, még annyi hiányzott, amit három nap alatt fejezhettek volna be. A hó minősége is annyit romlott az enyhülés alatt, hogy a nedves havat képtelenség volt munkagépekkel megdolgozni. Az enyhe időben az eddig lehullott természetes hó is olvadásnak indult, a pályák szélén ismét megjelentek a kiálló kődarabok. Az üzemeltetők azt is fontolóra vették, hogy megnyitják a pályákat, de nem teljes szélességében készítik el őket, csak egy vékonyabb csíkban a pálya közepén, de végül ezt az ötletet elvetették.

A helyiek jelentős kedvezményes árakkal várták volna a vendégeket, pl. síbérletekkel rendkívüli kedvezményeket lehetett volna kapni a helyi termálfürdőkben. Számos szálloda kínált ingyen síbérletet vendégeiknek. Ha minden az előrejelzések szerint alakul, akkor ezek a kedvezmények jövő héten is jól jöhetnek, hiszen a következő hét elejétől fokozatosan csökken a hőmérséklet az Olasz-Alpokban, ismét havazni fog, lassan visszatér a tél.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »