Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy jó és egy rossz hír a bosnyák síterepekről

2008.09.16. Bata Attila

Egy jó és egy rossz hír a bosnyák síterepekről Örömteli és kevésbé örömteli hírek is érkeztek az 1984-es szarajevói téli olimpia két síterepéről. Bjelašnica terepén pénteken aláírták a szerződést egy új lift építéséről, a szomszédos terepen, Jahorinán pedig a cseh befektetők arrébb álltak, mert senki sem akar velük szerződést kötni.

Kezdjük a jó hírrel. Bjelašnica síterepét üzemeltető vállalat Szarajevóban aláírta a szerződést, amelynek értelmében a hónap végén megkezdik egy új nyolcszemélyes kabinos felvonó építését. A Babin kabinos két részből áll majd és teljesen felvisz a síterep tetejére.

Az építkezést az osztrák Doppelmayr cég végzi. Az új kabinos 2700 méter hosszú lesz, 98 kabinnal, amelyből az egyiket különleges szolgáltatásokkal alakítják ki, un. VIP-kabinként fog üzemelni. Az építkezés tervezett határideje 2009. június vége.

A szomszédos Jahorinán a cseh Snowhill cég szeretett volna sípályákat üzemeltetni, de miután egész nyáron nem sikerült az erről szóló szerződést aláírni, így a csehek kijelentették, hogy feladják boszniai terveiket. A csehek erősen nehezményezték, hogy senki sem akarta aláírni a szerződést, így más befektetési célpontok után néznek.

Azért, hogy a jó hírekkel többségbe kerüljenek, beszámolunk arról is, hogy augusztus végén Kupres síterepén megkezdték a víztározó és a hóágyúrendszer kiépítését. A horvát határhoz közeli és a horvátok körében népszerű apró síterepre számos egykori és jelenlegi horvát sílegenda is ellátogatott az építkezések megkezdésének alkalmából.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.