Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bruce Willis a helyieknek ajándékozta a síterepét

2012.11.25. | Szerző: Bata Attila
Bruce Willis a helyieknek ajándékozta a síterepét Talán sokan nem tudják, hogy a hollywoodi filmek sztárja, Bruce Willis több mint 20 éven keresztül egy apró amerikai síterep tulajdonosa volt. Az idén úgy döntött, hogy a síterepet egy helyiekből álló nonprofit társaságnak adja át üzemeltetésre.
h i r d e t é s
Az Idaho államban található Soldier Mountain síterepet 1947-ben alapították, sokáig csak a sítúrázók élvezhették a hegyoldalt, majd 1971-ben és 1974-ben megépítették a síterep ülőliftjeit. A két darab kétszemélyes liften kívül csak egy húzólift épült még, ezek a liftek körülbelül 5 négyzetkilométernyi síelhető területet szolgálnak ki. (Észak-Amerikában inkább a síelhető pályafelületet adják meg, míg itt Európában a pályahosszokat) A síelhető terület körülbelül 1750 és 2200 méteres magasság között helyezkedik el.

Az egyik duplalift és a síelhető területek
Az egyik duplalift és a síelhető területek
Bruce Willis 1990-ben vásárolta meg a síterepet, amely finoman szólva is a világ végén van. A síterepen sem szállás, sem étkezési lehetőség nincs. A terep annyira kicsi, és olyan kevés szolgáltatást nyújt, hogy ide nem szoktak jönni messzebbről, még akkor sem, ha akciósan lehet síelni. Tipikusan olyan hegy, amelyet szinte csak a helyiek használnak, akik most összefogtak és létrehoztak egy nonprofit alapítványt, amely a jövőben a síterepet fogja üzemeltetni.

Kívülállók szerint Willis valószínűleg befektetési célból vásárolhatta meg a síterepet annak idején, de a tervezett fejlesztésekből már nem lesz semmi, így tényleg nemes gesztus odaajándékozni azoknak, akik örömüket lelik benne, akik tényleg a sajátjuknak tekintik az egész hegyoldalt.

Willis sajtóközleményében örült, hogy a síterep a legjobb kezekbe kerül. A megállapodás szerint „az alapítvány teljes ellenőrzést gyakorolhat a síterep ingatlanjai felett, és szabad kezet kap az üzemeltetésben, anélkül, hogy ezért egy fillért is fizetne a színésznek.”

2012.11.25. 13:37:01 Töri-074
Egy szép gesztus Willis-től :)
2012.11.25. 13:39:48 Kis Kovi
Bruce fektess már be hozzánk is, akár kezdheted Dobogókőn is:)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »