Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Karintiába hívja a magyar síelőket az osztrák sílegenda

2019.10.18. | Szerző: Wesselényi Andrea
Karintia tartomány és Ausztria Idegenforgalmi Hivatala egy igazi síelő legendát hozott Budapestre. Az olimpiai és világbajnoki aranyérmes Franz Klammer az utóbbi években a karintiai síelés egyik reklámarca, szívesen mesélt sportpályafutásáról és kedvenc síterepeiről.
h i r d e t é s
Vannak olyan történelmi események, melyekre visszagondolva mindenki emlékszik, hogy hol volt és mit csinált abban a pillanatban. Ilyen meghatározó nap volt a legtöbb osztrák életében Franz Klammer olimpiai győzelme Innsbruckban 1976-ban." - mesélte Elke Maidic, a Karintia Turisztikai hivatal képviselője a budapesti sajtótájékoztatón, ahol videón is megnézhettük a győztes futamot.
Franz Klammer legendás győzelmi futama az Innsbrucki Olimpián 1976-ban
Franz Klammer életútjáról mesélt a magyar újságíróknak. Egy 10 házból álló pici karintiai faluban, Mooswaldban született, ahol már 2 évesen sílécre állt. A "legjobb babysitter egy pár síléc" - állítja. Már kisgyerekként rabul ejtette a csúszkálás majd a síelés élménye, de versenyezni csak 14 éves korában kezdett el, miután minden iskolai versenyt megnyert. Onnantól aztán az gyorsan ívelt felfelé a sportkarrierje. 1975-1979 között a világ legjobb lesiklójának számított, ebben az időszakban négyszer nyerte meg a lesikló világkupát és erre a korszakra esik a felejthetetlen hazai győzelme az 1976-os innsbrucki olimpián.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Összesen 25 világkupa győzelemmel zárta pályafutását, jelenleg családjával Bécsben él. Két felnőtt lánya és egy egyéves unokája van, akit jövő télen már szeretne lécre állítani. Klammer gyakran visszatér kedvenc síterepére, Bad Kleinkirchheimbe ahol rengeteget edzett, és ahol egy hosszú, meredek lesiklópályát neveztek el róla. A pálya a Strohsack hegycsúcsról 1904 méter magasságból vezet a völgybe 3150 méter hosszan, 842 méter magasságkülönbséget leküzdve, 70 százalékos meredekséggel.

A többi karintiai síterepet is örömmel látogatja a népszerű osztrák híresség, kedvencei Nassfeld és Innerkrems, ahova szép emlékek fűzik. A Karintiai Turisztikai hivatal "nagyköveteként" rendszeres vendég különböző téli eseményeken.
Aki szeretne vele együtt síelni, az benevezhet egy kora reggeli síelésre, szűz ratraknyomon. Az Early Morning Skiing programra befizetőket Bad Kleinkirchheimben maga Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a sípályán. A síelés után ízletes "brunch" várja a résztvevőket az Alpok-Adria konyha remekeivel. 2020-ban négy időpontban élhetjük át ezt a különleges élményt: ezek 2020. január 2. és 4., február 11. és 20.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »