Menü ≡

Sípályát avattak Franz Klammer tiszteletére

Karintia ünnepel - Franz Klammer 50 éves

2006.10.14. | Szerző: sielok.hu
h i r d e t é s
Franz Klammer, a lesiklás legendája pontosan az 50. születésnapján nyitotta meg a róla elnevezett új, több mint 3 km hosszú, világkupafutamok rendezésére is alkalmas lesiklópályát Bad Kleinkirchheimben, ami Karintia különleges ajándéka világhírű szülöttjének.
A pálya látványterve
A pálya látványterve
Bad Kleinkirchheim számos programot a születésnapos Franz Klammernek szentelt, aki világbajnok, ötszörös összesített Világkupa-győztes és számtalanszor aranyérmes volt az alpesi lesiklásban. A rendezvénysorozat kezdete a 2003. december 6-i születésnapi ünnepség volt, amikor felavatták a "Franz Klammer Karintia" világbajnoki pályát, mely a Strohsack hegycsúcsról 1904 méter magasságból vezet a völgybe 3150 méter hosszan, 842 méter magasságkülönbséget leküzdve, 70 százalékos meredekséggel.

Az alkalomhoz illően egy legendás síversennyel avatták fel a pályát, ahol olyan egykori sztárok, mint Alberto Tomba, Ingemar Stenmark és Marc Giradelli keltek az örökifjú, ötvenes Franz Klammerrel versenyre. A hely újdonsága, hogy nem csak karácsonyi szezonban, hanem egész télen át piros heverők és fehér nyugágyak csábítanak egy kis kikapcsolódásra, napozásra az új sípálya mellett. További érdekesség, hogy a római termálfürdőből közvetlenül az új világbajnoki pálya célegyenesére lehet rálátni.

fotó az új Franz Klammer pályáról
fotó az új Franz Klammer pályáról
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »