Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Millstatti-tó síszafari: Fedezd fel Karintia legjobb síterepeit!

2022.09.15. sielok.hu

Ausztria 438 síterepe közül 41 található Karintiában, amely az ország legdélibb, legnaposabb tartománya. Aki ezen a vidéken szeretne minél több síterepet kipróbálni egy utazás alkalmával, annak bátran ajánljuk, hogy foglaljon szállást a tóvidéken, majd Millstattból kiindulva fedezze fel a környékbeli sípályákat. Mi is ezt tettük tél végén.
Goldeck: itt 25 km sípálya és 5 db sílift várja a síelőket
Goldeck: itt 25 km sípálya és 5 db sílift várja a síelőket
A 11 km hosszú és közel 2 km-es szélességű (összehasonlításképp a Velencei-tó vízfelületéhez képest kb. fele nagyságú), festői szépségű Millstatti-tó a karintiai tóvidék és az Osztrák Alpok legmagasabb csúcsainak határvidékén található. Maga a tó nyáron népszerű fürdőhely és nagy előnye, hogy a környékén lévő hegyi üdülőközpontok gyorsan elérhetőek. A Karintia nyári kártya 100-nál is több turisztikai attrakcióra érvényes: élményfürdők, felvonók, állatkertek, hajókázás, panorámautak, múzeumok, stb nyílnak meg vele: nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb nyári kártya az Ausztriába utazó magyar turisták körében.
Síterepek a Millstatti-tó környékén | Grafika: sielok.hu
Síterepek a Millstatti-tó környékén | Grafika: sielok.hu
És ha már a hegyeket említettük, természetesen a síelés a fő attrakció itt a téli hónapokban. A tó környéki települések - Döbriach, Millstatt, Seeboden, Spittal, Baldramsdorf, Ferndorf, Fresach és Lendorf - szálláshelyeiről fél órán belül eljuthatunk 10 kisebb-nagyobb környékbeli síterepre, ez a programcsomagot a helyiek "sí-szafarinak" is nevezik. Kicsit tágítva a kört, egy régiós bérlettel, melynek neve ld. "TOPSKIPASS Kärnten - Osttirol" a környék 31 síterületéből lehet választani a teljesség igénye nélkül a keleti Klippitztörltől kezdve egészen a kelet-tiroli Großglockner Resortig, vagy a főként családosok és iskolások által jól ismert Gerlitzentől és Arnoldsteintól kezdve Nassfeld és Bad Kleinkirchheim síóriásokig. Minden nap másik hegyen kezdhetjük a síelést, garantált a változatosság!
Bad Kleinkirchheim kínálata télen: 100+ km sípálya, 22 sílift és két nagy termálfürdő
Bad Kleinkirchheim kínálata télen: 100+ km sípálya, 22 sílift és két nagy termálfürdő
Ha síelés után szeretnéd ellazítani a fáradt izmokat, akkor erre két remek tippünk is van! Bad Kleinkirchheim azok kevés helyek egyike Ausztriában, ahol a síelés és a termálvíz adta lehetőségeket egy helyen élheted át, sőt, rögtön két termálfürdő közül is választhatsz.

A 4000 négyzetméteres Römerbad grandiózus, összesen 13 db (!) szaunából álló szaunarészlegében, valamint 5 db termálmedencéjében kínál felüdülést a vendégek részére. A kültéri termálmedencéiből, valamint panorámás pihenőrészlegéből közvetlenül a Kaiserburg liftre és a Franz Klammer FIS sípályára láthatnak rá a vendégek. De ha a wellnessből sosem elég, az innen pár száz méterre található St. Kathrein Termálfürdőbe is érdemes ellátogatni, ahol 1100 négyzetméternyi külső- és belső medence, szauna és relaxációs részleg, valamint Karintia leghosszabb fedett csúszdája biztosítja az élményeket minden korosztálynak.
A Römerbad termálfürdő külső melegvizes medencéje | Fotó: Síelők.hu
A Römerbad termálfürdő külső melegvizes medencéje | Fotó: Síelők.hu
Bad Kleinkirchheim igazi sídoradó összesen 103 kilométernyi gondozott és hosszú sípályával, modern liftekkel. Itt valóban nagybetűvel írják a hógaranciát, hiszen az állandó fehérséget 880 (!) hóágyú garantálja, melyekkel a pályarendszer 85%-át fújják be. Szeszélyes itt az időjárás, de szerencsére a hóágyúkkal Itt találhatók Karintia leghosszabb sípályái, melyek közt van egy igazi versenypálya is, melyen bárki kipróbálhatja magát. A Kaiserburg és a termálfürdő közötti lesiklópályát Bad Kleinkirchheim büszkeségéről, Franz Klammer olimpiai bajnokról nevezték el.

Ha már eleget sportoltunk és áztunk, bizonyára meg fogunk éhezni, de nem kell aggódni, mert az osztrák gasztronómia korántsem a májgombócleves - Wienerschnitzel - tiroli rétes tengelyen mozog. Ahogy egész Ausztriára jellemző, Karintiában is nagy hangsúlyt fektetnek a helyi gazdák által megtermelt élelmiszerek felhasználására, ami nem csak egészségesebb, hanem gazdaságilag is fenntarthatóbb. Érdemes kipróbálni például a "Kärntner Kasnudeln" nevezetű helyi specialitást, ami egy burgonyás tésztába töltött sajtos, vagy darált húsos főétel, amihez köretként általában saláta jár.
Kärntner Kasnudeln: sajttal, vagy darált hússal töltött krumplis tésztazsákok | Fotó: Síelők.hu
Kärntner Kasnudeln: sajttal, vagy darált hússal töltött krumplis tésztazsákok | Fotó: Síelők.hu
Aki a gasztronómia területén valami igazán különleges élményre vágyik, annak érdemes felkeresni a Goldeck síterület alsó állomásához közel található Marhube éttermet, ahol egy kültéri, 2-6 fős üvegkupolában lehet elfogyasztani el egy mennyei karintiai fondü-vacsorát, miközben a Millstatti-tó és a környező hegyvilág látványában lehet gyönyörködni (itt előzetes foglalás szükséges!).
Romantikus fondü-vacsora a Millstatti-tónál
Romantikus fondü-vacsora a Millstatti-tónál
Még több infó és téli-nyári program a Millstatti-tó weblapján: millstaettersee.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.