Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cervinia: régóta várt új lift épült az idei szezonra

2023.03.10. Bata Attila

Az idei szezonban jelentős változás állt be Cervinia síterepén, ugyanis az egyik 720 fő/óra kapacitású húzóliftet lecserélték egy hatszemélyes ülőliftre, amely óránként már 2400 főt szállíthat.
Az új lift
Az új lift
Negyvenegy évvel ezelőtt épült húzóliftet vont ki a forgalomból a lifttársaság. A Gran Sometta ülőlift fontos kapcsolatot töltött be a síterepen, összekötötte a két fontos rész, Valtournenche és Breuil-Cervinia – Zermatt régiókat.
A régi tányéros felvonó
Az 1163 méter hosszú új lift 2858 méteres magasságból indul és a 3093 méterre érkezik. Ebben a magasságban már természetes, hogy az 58 darab hatszemélyes ülőszéket „buborékkal” látták el. Rossz idő esetén sem kell túl sokat fagyoskodni a székeken, amelyek 4 perc alatt érnek fel a hegyállomásra.
Az új lift és az új pálya helye a térképen
Az új lift és az új pálya helye a térképen
Az új lift mellett egy új pálya is épült, 34-es számmal a térképen. A teljes beruházás közel 10 millió euróba került.
Az új hatszemélyes ülőlift a videó végén
Az építkezés kimondottan része egy távlati tervnek, amely egy újabb, felvonókkal összekötött, gigasíterepet hozna létre az Alpokban. A tervek szerint öt völgy (Valtournenche, Val d’Ayas, Gressoney, Alagna és Zermatt) összekötésévek egy közel 600 kilométeres sírégió jönne létre. A tervek már elkészültek, de legjobb esetben is kb. 4-5 éven belül valósulhatnak meg, ha az illetékes hatóságok rábólintanak az új liftek megépítésére.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.