Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: egy ugrás mentette meg a síelőt a lavinától

2017.03.20. Bata Attila

Az alábbi videó még március elején készült, de miután az utóbbi hetekben egy nemzetközi ügynökség átvette, bekerült a világháló népszerű videói közé. A fejkamerás felvétel készítőjét egy hatalmas ugrás mentette meg attól, hogy a gyorsan mozgó hótömeg elsodorja.
A helyszín a szlovákiai Chopok pályán kívüli része. A videóban az látható, hogy a síelő megáll egy rövid időre beszélni a barátjával, majd elindul újra. Közben észreveszi, hogy a háta mögött megindult a hegy. Próbál kisíelni a lavina útvonalából, és egy hirtelen ugrással ráveti magát egy kisebb fára, amelybe nagyon szorosan kapaszkodik.

Jó, ha van mibe kapaszkodni...
Azt még lehet látni, hogy a léce vége beleér a hóomlásba, amely ijesztő sebességgel indul meg a hegyen.

Később mindketten biztonságban le tudtak síelni a völgybe. 
KOMMENTEK
TZoli | 2017.03.20. 09:54
Lehet rosszul nézem, de én nem látok ugrást, hanem azt, hogy szerencsésen elmarkol a szélen egy facsemetét.
jóska63 | 2017.03.20. 16:36
ez gyakori szituáció semmi ugrás nincs itt egyszerűen kisielt a kuloár szélére a biztonságba. Tanulság mindig legyen menekülő útvonal

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.