Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Észak: átadták az új hatszemélyes liftet

2013.12.28. Bata Attila

Karácsony másnapján megtartották az északi oldal új liftjének keresztelőjét. A kék buborékokkal felszerelt lift segítségével már nem kell olyan sokat autózni, hogy becsatlakozzunk a chopoki rendszerbe, elég megállni a 350 autót befogadó parkolónál.
Az idén egy új lift épül Chopokon, ezúttal az északi oldalon, közvetlenül a síterep bejáratánál. Az új hatszemélyes lift (Lúčky) völgyállomása közvetlenül a parkoló mellett található 943 méter magasan.

Az új lift helye a térképen
Az új lift helye a térképen
Innen vezették fel a két kilométer hosszú felvonót 1287 méteres magasságba. Az új lift aljában egy 1,2 kilométer hosszú kék pálya is épült, amely arra szolgál, hogy a nap végén kényelmesen vissza lehessen csúszni a parkolóhoz. Az új lift és az új pálya is nagyon hasznosnak ígérkezik a forgalom jobb eloszlása miatt, a szemnek viszont egy kicsit bántó, hogy milyen irtást kellett végezni a csodás fenyvesben.

A nyomvonal a fenyőerdőben (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
A nyomvonal a fenyőerdőben (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
Az új liftet már az olasz Leitner cég építette, érdekessége a kék színű lehajtható plexi, vagyis a buborék. Az új lifttel hat perc alatt kényelmesen be lehet csatlakozni a kék 5-ös, a 43-as síút és a piros 11-es pályákhoz. Az óránként akár 2460 utast is szállítható lift lesz az első kék buborékos az Alacsony-Tátrában.
Az új lift és az új pálya
Az új lift és az új pálya

Az új lift építése 7 millió euróba (kb. 2,1 milliárd forint), az új pálya pedig 230 ezer euróba (kb. 68 millió forint) került.

A lift völgyállomása és a parkoló (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
A lift völgyállomása és a parkoló (Kép: Funitel v Jasnej - Výstavba / Facebook)
A liftet karácsonykor adták át, a mai napon pedig a csúcson található köralapú épület, a Rotundát adják át hivatalosan. A Rotundáról itt írtuk korábban.

Novemberben, átadás előtt még így nézett ki a lift
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.