Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Chopok: ilyen ütemben nyitnak a pályák decemberben

2017.12.17. | Szerző: Bata Attila
A héten lecsapott a szélvihar az alacsony-tátrai Chopokra. A vihar fákat döntött a pályára és az elektromos hálózatra. A síterep két napig zárva tartott, önkéntesek segítségével próbálták megtisztítani a pályákat a fatörzsektől és nagyobb gallyaktól. Íme, a terv: ebben a sorrendben nyitnak a pályák!
Csütörtökön ismét kinyitott Chopok, 13 kilométernyi síelhető pályával és üzemelő lifttel. A főliftek (északon: Biela Pú» – Priehyba – Chopok, délen: Chopok – Kosodrevina – Krupová) melletti pályákon lehetett síelni. Északon később már a Lúčky – Vyhliadka (B8) és Záhradky – Rovná Hoµa (B1) lifteket is üzembe állították, valamint megnyílt a Turisticka (5-ös) pálya is. A mostani hétvégén már 8 lift üzemel és 20 km pálya síelhető.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az időjárás úgy látszik kedvezően alakul a hógyártáshoz és további pályák előkészítéséhez. A tervek szerint legközelebb a FIS pálya (11-11a) nyílik meg, majd december 23-tól üzemel a Záhradky – Priehyba (B2) ülőlift, a Grand Jet (A3) ülőlift, az Otupné-Luková lift (B5) és a Majstrovská (7-es) pálya.

A déli oldalon jelenleg a Krupová és a csúcs közötti liftek járnak (A2 és A5). Itt december 26-án indítják be a négyszemélyes Srdiečko – Kosodrevina (B6) liftet, és a Lúčka (C6) húzóliftet. December 28-tól jár a Krupová II (C9) húzólift is. A pályák közül ezen a héten a Slnečná (31-es) és a Krupová (36-os) pályákat adták át. A Tréningová (31a) pálya nyitását december 27-re tervezik. A csak természetes hóval terített Dereąská (35-ös) pálya már jelenleg is síelhető. Megfelelő hóviszonyok esetén december 30-ig a pályát teljes hosszában ratrakolják és kezelik.

Ezek a tervek, az aktuális helyzetről a síterep honlapján lehet tájékozódni.
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 27 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.