Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: ilyen ütemben nyitnak a pályák decemberben

2017.12.17. Bata Attila

A héten lecsapott a szélvihar az alacsony-tátrai Chopokra. A vihar fákat döntött a pályára és az elektromos hálózatra. A síterep két napig zárva tartott, önkéntesek segítségével próbálták megtisztítani a pályákat a fatörzsektől és nagyobb gallyaktól. Íme, a terv: ebben a sorrendben nyitnak a pályák!
Chopok-dél, mai webkamera kép
Chopok-dél, mai webkamera kép
Csütörtökön ismét kinyitott Chopok, 13 kilométernyi síelhető pályával és üzemelő lifttel. A főliftek (északon: Biela Púť – Priehyba – Chopok, délen: Chopok – Kosodrevina – Krupová) melletti pályákon lehetett síelni. Északon később már a Lúčky – Vyhliadka (B8) és Záhradky – Rovná Hoľa (B1) lifteket is üzembe állították, valamint megnyílt a Turisticka (5-ös) pálya is. A mostani hétvégén már 8 lift üzemel és 20 km pálya síelhető.

Meg kellett tisztítani néhány pályát
Meg kellett tisztítani néhány pályát
Az időjárás úgy látszik kedvezően alakul a hógyártáshoz és további pályák előkészítéséhez. A tervek szerint legközelebb a FIS pálya (11-11a) nyílik meg, majd december 23-tól üzemel a Záhradky – Priehyba (B2) ülőlift, a Grand Jet (A3) ülőlift, az Otupné-Luková lift (B5) és a Majstrovská (7-es) pálya.

A déli oldalon jelenleg a Krupová és a csúcs közötti liftek járnak (A2 és A5). Itt december 26-án indítják be a négyszemélyes Srdiečko – Kosodrevina (B6) liftet, és a Lúčka (C6) húzóliftet. December 28-tól jár a Krupová II (C9) húzólift is. A pályák közül ezen a héten a Slnečná (31-es) és a Krupová (36-os) pályákat adták át. A Tréningová (31a) pálya nyitását december 27-re tervezik. A csak természetes hóval terített Derešská (35-ös) pálya már jelenleg is síelhető. Megfelelő hóviszonyok esetén december 30-ig a pályát teljes hosszában ratrakolják és kezelik.

Ezek a tervek, az aktuális helyzetről a síterep honlapján lehet tájékozódni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.