Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szélvihar miatt Jasná és Vratná is bezárt kedden

2017.12.12. 2017.12.13. Bata Attila | frissítve: 2017.12.13.

Komoly szélvihar söpört végig Szlovákiában tegnap. A szél fákat döntött az utakra, a sípályákra és a villanyvezetékekre. Ennek következtében lehetetlenné vált a síelés Jasná, Vratná és Tátralomnic pályáin is. A legnagyobb gondot az áramszünet jelentette, persze az utakat és a pályákat is meg kellett tisztítani a kidőlt fáktól.
Jasná (Kép: Jana Boušková / Facebook)
Jasná (Kép: Jana Boušková / Facebook)
Számos szlovák síterep, pl. Jasná (mindkét oldalon), Vratná, Tátralomnic, Bachledova és Zuberec volt kénytelen bezárni ma a viharos időjárás miatt. A meglehetősen meleg és viharos szél komoly károkat okozott a pályák hóminőségében is. Sok helyen, mint egy hatalmas hajszárító olvasztotta meg a havat.

Jasná (Kép: Jana Boušková / Facebook)
Jasná (Kép: Jana Boušková / Facebook)
A síterepek azt tervezik, hogy szerdától nyitva tartanak. A lecsökkent hómennyiség és az eltorlaszolt pályák miatt sok helyen kevesebb pályát tudnak megnyitni, mint a vihar előtt. Jasnán például holnap önkénteseket várnak a sípályák megtisztítására. Érdemes a síterepek honlapjain tájékozódni, ha valaki a héten Szlovákiába indul síelni!

Tátralomnic ma reggel bejelentette, hogy szerdán egész nap zárva lesznek.

(reklám után) Jasná: helyszíni riport
A jó hír, hogy az enyhe időjárásnak vége, jön a hideg és újra indulhatnak a hóágyúk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.