Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Jasna: "kórház" a pálya szélén

2014.12.20. Bata Attila

Egy újabb szolgáltatás nyílt a szlovákiai síterep egyik pályája mellett, amelyet senkinek sem kívánunk, hogy igénybe vegye. Chopok északi részén szombaton egy privát orvosi rendelőt adtak át, ahol a pályán balesetet szenvedett síelőket részesíthetik gyors segítségben.
Chopok északi részén, a négyszemélyes lift melletti Biela Púť pályánál, az egykori hegyimentők házának alsó szintjén, szombaton nyílt meg egy orvosi létesítmény, ahol baleseti sebészeti beavatkozásokat is el tudnak végezni. Mostantól a röntgengép mellett szakképzett személyzet: egy sebész, egy altatóorvos, egy-két nővér teljesít itt szolgálatot. A rendelőt ellátták defibrillátorral is.

A „kórház” a pálya mellett december 20-tól az egész síszezonban (az ünnepnapokon is) reggel 9 és este 9 között fogadja a betegeket. A pályán balesetet szenvedett síelőket már nem kell minden sérüléssel a liptószentmiklósi kórházig szállítani.

Arról sajnos nincs információnk, hogy az a magánrendelő milyen pénzügyi feltételekkel vehető igénybe, biztosítások, stb.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.