Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: megkezdődött a hóágyúzás!

2016.11.10. Bata Attila

Az időjárási adatok szerint Chopok csúcsán novemberben még nem emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet. A pályák szépen kifagytak az előző napokban és a tervek szerint elindulhatott az északi oldal hóágyúzása.
Az időjárás kedvezően alakul az északi oldal felső régióiban. Ma reggel a Chopok-csúcson mínusz 10 fokot mértek és mellette még 16 cm természetes hótakarót regisztráltak. Természetesen az alacsonyabb részeken a hó vastagsága már alig látható, a hőmérséklet pedig enyhül, de arra még tökéletes, hogy lehessen hóágyúzni.

Keddről szerdára virradó éjszaka fokozatosan indították be a hóágyúkat az északi oldalon, a Lukova részen 1700 és 2000 méter között. Összesen 20 hóágyú ontotta a havat. Az elsődleges cél az 5-ös és 14-es pályák mielőbbi behavazása, de emellett jut más pályákra is a mesterséges hóból.

A tavalyi évhez hasonlóan a síterep ismét közzéteszi a pályák behavazottságának térképét. Ezen azt követhetjük nyomon, hogy a pályák behavazása százalékos mértékkel mérve mennyire haladt előre.

A nyitás dátumát most még nehéz megjósolni. A hivatalos szezonnyitót december 3-án tartják Chopokon, de ettől függetlenül néhány pályát már akár korábban is lehet használni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.