Menü ≡

Chopokon megkezdték a hóágyúzást

2019.11.12. | Szerző: Bata Attila
Szlovákia legnagyobb síterepén tegnap hajnalban beindították a hóágyúkat és megkezdték az idei szezon előkészítését.
h i r d e t é s
Mintegy 10 nappal ezelőtt még arról számoltunk be, hogy Chopokon (Jasná) tesztelték a hóágyúkat. A tegnapi üzemmód azonban már nem tesztnek számított, hanem beindultak az előkészületek.

Néhány fokkal süllyedt a hőmérséklet nulla fok alá, de már 60 hóágyú gyártotta a havat az első napon. A Magas-Tátrában még pihennek a hóágyúk, de a tervek szerint csak az időjárás kérdése, hogy Csorba-tó felett mikor tudják beindítani őket.

Tegnap reggelre az időjárás is kissé besegített, hozott néhány centiméter természetes havat is a csúcsra. Ezzel egyidőben a magasabb szlovák hegyekben is hullott néhány centiméternyi hó.

Az elmúlt héten éjszakánként szinte naponta mínusz fokokat mértek Chopokon, így a talaj kellően lehűlt. Reményeik szerint az időjárás partner lesz a hóágyúzásban a következő napokban.

A szlovák előrejelzések hatalmas esőt ígérnek a következő három napban, főleg a magyar határhoz közeli alacsonyabb régiókban. Kis szerencsével ebből a csapadékból nagyobb mennyiség hó formájában hullhatna le a magasabb szlovák hegyekben.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »