Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopokon megkezdték a hóágyúzást

2019.11.12. Bata Attila

Szlovákia legnagyobb síterepén tegnap hajnalban beindították a hóágyúkat és megkezdték az idei szezon előkészítését.
Mintegy 10 nappal ezelőtt még arról számoltunk be, hogy Chopokon (Jasná) tesztelték a hóágyúkat. A tegnapi üzemmód azonban már nem tesztnek számított, hanem beindultak az előkészületek.

Néhány fokkal süllyedt a hőmérséklet nulla fok alá, de már 60 hóágyú gyártotta a havat az első napon. A Magas-Tátrában még pihennek a hóágyúk, de a tervek szerint csak az időjárás kérdése, hogy Csorba-tó felett mikor tudják beindítani őket.

Tegnap reggelre az időjárás is kissé besegített, hozott néhány centiméter természetes havat is a csúcsra. Ezzel egyidőben a magasabb szlovák hegyekben is hullott néhány centiméternyi hó.

Az elmúlt héten éjszakánként szinte naponta mínusz fokokat mértek Chopokon, így a talaj kellően lehűlt. Reményeik szerint az időjárás partner lesz a hóágyúzásban a következő napokban.

A szlovák előrejelzések hatalmas esőt ígérnek a következő három napban, főleg a magyar határhoz közeli alacsonyabb régiókban. Kis szerencsével ebből a csapadékból nagyobb mennyiség hó formájában hullhatna le a magasabb szlovák hegyekben.
Hosszú-tavi-menedékház (Zbojnícka chata)  1960 m (Magas-Tátra)
Hosszú-tavi-menedékház (Zbojnícka chata) 1960 m (Magas-Tátra)
Bachledka síterepe, Bélai-Tátra
Bachledka síterepe, Bélai-Tátra
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.