Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Covid: Krvavec ingyenes síeléssel ünnepli a bírósági ítéletet

2024.03.17. Bata Attila

Hétfőn mindenki ingyen síelhet a szlovéniai síterepen. Az örömre az ad okot, hogy a héten a bíróság igazat adott az üzemeltetőknek, és jogtalannak nyilvánította a síterep pénzbüntetését, amiért a covid alatti tiltott időszakban is nyitva voltak. Az első ezer síelő még ingyen pólót is kap.
Ez a lift az idén épült Krvavecen
Ez a lift az idén épült Krvavecen
Szeretnénk hinni, hogy a covid mizériát már mögöttünk hagytuk. A nyugat-európai síterepek nagy része komoly veszteségeket szenvedett el a szabályozásokat miatt. A síelést a legtöbb országban jelentősen megszigorították, országonként eltérő szabályozásokkal. Szlovéniában egy időben nem üzemelhettek a síterepek, ezt Krvavec nem tartotta be, amiért komoly pénzbüntetést kapott.

Bár még túl közeli emlék, de talán már feledésbe merült, hogy 2020 márciusában a covid miatt a nyugat-európai síterepek sorra zártak be. Abban a szezonban a síelés Szlovéniában már március 18-án véget ért. A következő szezon előtti bizonytalan helyzetben, decemberben, a szlovén sípályák nem üzemelhettek. Ez ellen „lázadt” Krvavec vezetője, aki a tiltás ellenére megnyitott a karácsonyi időszakban.
Ingyenes síelés
Ingyenes síelés
Ennek az lett az „eredménye”, hogy a december 24-i és 25-i nyitva tartásért 4000, a 26-i üzemnapért pedig 8000 eurós büntetést szabtak ki rájuk. Ezen felül a magáért a tilalom megszegéséért 16 ezer eurót fizettek. A síterep vezetőjét személyesen 1600 euróval sújtották. Ezeket a büntetéseket nyilvánította most semmisnek a szlovén bíróság.

Krvavec közleményében köszönetet mond azoknak, akik a tiltott napokon bérletet vásároltak, vagy adományaikkal segítették őket a büntetés után. A köszönetnyilvánítás egyik formája, hogy március 18-án, hétfőn mindenki ingyen síelhet a síterepen. Az első ezer síelő ingyen pólót is kap „túléltük a 2020/2021-es szezont” (#wesurvived2020/2021) felirattal.
Ezt a képet a síterep főnöke készítette ma
Ezt a képet a síterep főnöke készítette ma
A szlovén kormány az idei szezonban komoly összeggel segítette a covid miatt veszteségeket szenvedett síterepeket és szállásadókat. Kilenc helyen, köztük Krvavecen építettek új felvonókat. Jelentős állami támogatást kaptak a szállásadók is, akik felújításokra költhették az összeget.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Penzion Jagodic B&B csillagcsillagcsillag
3 csillagos, családias panzió néhány km-re a krvaveci sítereptől, 1-5 ágyas szobákkal, reggelis ellátással és közös konyhahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mama's House Hostel
A Mama's House Hostel Cerklje na Gorenjskem-ben, a ljubljanai reptértől 3 km-re, míg a krvaveci sítereptől 3 km-re található. A ház olcsó, egyszerűbb jellegű szállást nyújt elsősorban fiatalok részére. 1-4 ágyas szobák közös vagy saját fürdővel, főzési lehetőség a közös konyhában.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mustrinka apartmanok
2 és 4 fős apartmanok Krvavec sípályái mellett (50 m), felszerelt konyhával, wifivel és sítárolóval. Félpanziós ellátás külön rendelhető a közeli (200 m) Hotel Krvavecben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.