Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csak bátraknak! Utazás nyitott kabinban a francia hegyekben

2024.08.20. Bata Attila

A síterepek nyáron is versengenek a turisták kegyeiért. Ebben a versenyben sokszor egy merész ötlettel meglepően komoly sikereket lehet elérni, mint például a híres francia síterep, La Plagne kabinos liftjén. Az újdonság, amely most idevonzza a látogatókat: egy olyan kabinban utazhatnak, amelynek kivették az üvegfalait.
A tavalyi szezonban teljesen megújult a síterep „Live 3000” része. A zsugorodó gleccser miatt átalakult a fenti rész, és a négy liftből csak egy maradt meg. Az így felszabaduló 35 liftoszlopot, több kilométernyi kábelt és kilenc régi épületet a következő három évben bontják el végleg és adják vissza a hegyoldalt a természetnek. A Roche de Mio (2715 m) állomásról induló kabinos is megújult, a hegyállomása kissé magasabbra, 3080 méterre került. Tízszemélyes, óránkénti 2700 fős kabinok járnak, amelyek közül kettőt jelentősen átalakítottak a nyárra a bátrabb utazók számára.
Július közepe óta lehet egyedülálló módon feljutni 3080 méterre olyan kabinban, amelynek minden oldaláról leszerelték az üvegfalat. Természetesen ebben az esetben kissé macerásabb az utazás, hiszen indulás előtt kötelező biztonsági intézkedéseket kell megtenni. Először is a 10 fő helyett csak hatot engednek be a kabinba, őket pedig kötelezően rögzítik a kabin belsejében található biztonsági rúdhoz.
Jegyet előzetesen kell foglalni a síterep weboldalán 49 euróért. Megközelítésnél figyeljünk arra, hogy kb. fél óra alatt lehet felvonókkal az indulóállomásra eljutni a Plagne Bellecôte részről. Itt az előzes biztonsági „oktatással” és felszereléssel együtt kb. 30 percig tart az út. Magasságkorlátozás van érvényben, 140 centiméter alattiak nem utazhatnak. A beszámolók szerint a nyitott kabinban utazók tényleg úgy érzik, mintha csak lebegnének a hegyek között.
Aérolive, az újdonság a térképen
Aérolive, az újdonság a térképen
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.