Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyolc új lift épül az idén Csehországban

2008.12.11. Bata Attila

Nyolc új lift épül az idén Csehországban Csehország nem áll a magyar síelők listájának az élén, annak ellenére, hogy távolságban nem is esnek olyan messze a cseh síterepek. Külön érdekesség, hogy az idei szezonra nyolc új ülőszékes liftet adnak át a cseheknél, ezekből öt teljesen új építés, három pedig a korábbi liftek cseréje lesz.
A legnagyobb változásokat a csehek leginkább gyermekbarátnak tekintett síparadicsomában, a Skiareál Lipno-ban találjuk. Csak az idei szezonra három vadonatúj négyszemélyes lifttel várják a síelőket az osztrák határtól nem messze található síterepen. A gyermekek részére az idén három „varázsszőnyeget” adnak át. A hegytetőről csodás kilátás nyílik a felduzzadt Morava folyóra.

A csehek egyre több pénzt költenek síterepeik fejlesztésére, a cél az, hogy minél többen látogassák a hazai sípályákat. Az ötven síterep felén már a pályák több mint 90 százaléka hóágyúzható. Jelenleg összesen 27 modern ülőlift található a cseheknél, a pályák hossza pedig eléri a 300 kilométert.

A Cseh Fejlesztési Minisztérium uniós pénzek felhasználásával 2007 és 2013 között 25 milliárd koronát költ a sípályák modernizálására. Ebből a pénzből a síterepek melletti szálláshelyek fejlesztésére és a nyári hasznosításra is jut majd.

Hiába a hatalmas fejlesztések, a csehek továbbra is az Alpok felé veszik az irányt, tavaly összesen 650 000 cseh töltötte a sívakációját külföldön, amely majdnem negyedével több, mint az előző évben. A várakozások szerint az idei szezonban 10 százalékkal nőhet a külföldön síelő csehek száma.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.