Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyolc új lift épül az idén Csehországban

2008.12.11. Bata Attila

Nyolc új lift épül az idén Csehországban Csehország nem áll a magyar síelők listájának az élén, annak ellenére, hogy távolságban nem is esnek olyan messze a cseh síterepek. Külön érdekesség, hogy az idei szezonra nyolc új ülőszékes liftet adnak át a cseheknél, ezekből öt teljesen új építés, három pedig a korábbi liftek cseréje lesz.
A legnagyobb változásokat a csehek leginkább gyermekbarátnak tekintett síparadicsomában, a Skiareál Lipno-ban találjuk. Csak az idei szezonra három vadonatúj négyszemélyes lifttel várják a síelőket az osztrák határtól nem messze található síterepen. A gyermekek részére az idén három „varázsszőnyeget” adnak át. A hegytetőről csodás kilátás nyílik a felduzzadt Morava folyóra.

A csehek egyre több pénzt költenek síterepeik fejlesztésére, a cél az, hogy minél többen látogassák a hazai sípályákat. Az ötven síterep felén már a pályák több mint 90 százaléka hóágyúzható. Jelenleg összesen 27 modern ülőlift található a cseheknél, a pályák hossza pedig eléri a 300 kilométert.

A Cseh Fejlesztési Minisztérium uniós pénzek felhasználásával 2007 és 2013 között 25 milliárd koronát költ a sípályák modernizálására. Ebből a pénzből a síterepek melletti szálláshelyek fejlesztésére és a nyári hasznosításra is jut majd.

Hiába a hatalmas fejlesztések, a csehek továbbra is az Alpok felé veszik az irányt, tavaly összesen 650 000 cseh töltötte a sívakációját külföldön, amely majdnem negyedével több, mint az előző évben. A várakozások szerint az idei szezonban 10 százalékkal nőhet a külföldön síelő csehek száma.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.