Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúcsforgalom volt a hazai pályákon

2011.01.31. sielok.hu

Csúcsforgalom volt a hazai pályákon Szikrázó napsütés, jó minőségű hó a hazai hegyekben - ezrek indultak a hét végén a magyarországi pályák felé. Nagyüzem volt minden itthoni síközpontban. Mátraszentistvánban egymást érték az emberek, negyedórákat kellett várni a felvonókra. Idén először kinyitott a bánkúti centrum több pályája is.
A Miskolc közelében levő pályán ezzel együtt nem volt teljes az öröm, hiszen a hóágyúzás hiányában csak a természetes csapadékban bízhatnak, így mostanáig kellett várni a megfelelő hólepelre. Szombattól lehetett itt újra síelni, s aki ott volt, tapasztalhatta, hogy a klub fenntartói kijavították, pótolták azokat a károkat, amit tavaly a fém tolvajok okoztak a felvonók megrongálásával. Bánkút csendes hétvégét zárt, a két nap alatt néhány száz látogató volt az öt pályán. Hétköznapokon a C, G felvonó, és a 2, 4, 5, 6, 7 pálya nyitva, 10-15 centis a hótakaró. Teljesen más kép fogadta a látogatót a Mátrában levő lejtőkön. Kékestetőn is nagy forgalom volt - az ígéretek szerint szerdán újra lesz lehetőség villanyfényes sízésre is, 30-50 centis tömörített hó várja a vendégeket –, az igazi csúcsforgalom azonban a szomszédos Mátraszentistvánon volt, ahol nyugodtan kitehették volna a megtelt táblát is, olyan nagy volt a tömeg. A legnagyobb látogatottságot hozó vasárnap délelőtti időszakban alkalmanként 15-20 percet is sorban állással kellett tölteni, míg a folyamatosan működő hat felvonó valamelyikének közelébe értek a síelők. Pedig a Sípark is igyekezett szélesíteni a kínálatot, hiszen ezen a hétvégén nyílt meg a 3-as, piros pálya. Noha friss hó nem esett, a folyamatos karbantartással, hóágyúzással a hét közben is tökéletesen síelhető, 40-90 centis hóréteg várja a sportolni szándékozókat.

Szilvásváradon hétköznap délutánonként (13-16.30 között) használható a 15-25 centis tömörített hó,

Visegrád-Nagyvillámnál 15-40 centis műhó takarja a pályákat, 9-22 óráig használhatók a liftek, hétköznapi kedvezményes árakkal.

Eplény is jó hétvégét zárt, az optimális időjárás és az ideális hóviszonyok a három napon át tartó Snow Day rendezvényre körülbelül 3500 főt csábítottak ki. A programokon aktívan részt vettek gyerekek és felnőttek egyaránt, csak a versenyeken mintegy 2-300 fő indult!
A Nordica Aréna üzemeltetői remélik, hogy a tartós hidegben a 50-90 centis porhó megőrzi a minőségét, így a hét közben is sok látogatójuk lesz, hiszen minden nap üzemel a négyüléses felvonó, nyitva a síiskola és az 1-es és 2-es pálya, teljes hosszában.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.