Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúnya véget ért a fényképezés Chopokon

2024.02.17. Bata Attila

Tanulságos baleset történt az Alacsony-Tátrában szerdán. Egy 29 éves lengyel állampolgár fotókat készített a meredek hegyoldal szélén, de elvesztette az egyensúlyát, kb. 300 méterrel lentebb találták meg a hegyimentők.
Kép: Horská záchranná služba
Kép: Horská záchranná služba
A Szlovák Hegyimentők oldala szerint a lengyel miután kiszállt a felvonóból olyan területre is belépett, amely le volt zárva a nagyközönség előtt. A hegyimentőket szemtanúk értesítették, akik látták, hogy a lengyel leesik a katlanba (Lukovsky kotol).

A szakemberek keresésére indultak és 300 méterrel lentebb, mozdulatlanul megtalálták a lengyel turistát, aki komoly sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították.

Ugyanezen a részen egy hónappal ezelőtt egy cseh túrázót sodort el a lavina. Akkor is a hegyimentők intézkedtek. A túrázót megtalálták, de aztán benyújtották neki a számlát. Összesen 30 hegyimentő, 15 önkéntes, 5 kutyás kereső, egy orvos és egy helikopteres orvosi stáb vett részt az ötórás mentésben. Ennek a komoly akciónak megkérték az árát, 12 ezer euróba (kb. 4,7 millió forint) került a cseh turistának, aki nem rendelkezett biztosítással.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.