Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúnya véget ért a fényképezés Chopokon

2024.02.17. Bata Attila

Tanulságos baleset történt az Alacsony-Tátrában szerdán. Egy 29 éves lengyel állampolgár fotókat készített a meredek hegyoldal szélén, de elvesztette az egyensúlyát, kb. 300 méterrel lentebb találták meg a hegyimentők.
Kép: Horská záchranná služba
Kép: Horská záchranná služba
A Szlovák Hegyimentők oldala szerint a lengyel miután kiszállt a felvonóból olyan területre is belépett, amely le volt zárva a nagyközönség előtt. A hegyimentőket szemtanúk értesítették, akik látták, hogy a lengyel leesik a katlanba (Lukovsky kotol).

A szakemberek keresésére indultak és 300 méterrel lentebb, mozdulatlanul megtalálták a lengyel turistát, aki komoly sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították.

Ugyanezen a részen egy hónappal ezelőtt egy cseh túrázót sodort el a lavina. Akkor is a hegyimentők intézkedtek. A túrázót megtalálták, de aztán benyújtották neki a számlát. Összesen 30 hegyimentő, 15 önkéntes, 5 kutyás kereső, egy orvos és egy helikopteres orvosi stáb vett részt az ötórás mentésben. Ennek a komoly akciónak megkérték az árát, 12 ezer euróba (kb. 4,7 millió forint) került a cseh turistának, aki nem rendelkezett biztosítással.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.