Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Daruval tették a helyére az új liftállomás tetőjét

2012.09.15. Bata Attila

Szokatlan, de igencsak látványos megoldást választottak a francia POMA cég szakemberei a méribeli új lift építésénél. Az új tízszemélyes kabinos középső állomásának a tetejét a földön szerelték össze, majd a 83 tonnás monstrumot egy daruval ráemelték az állomás épületére.
Már javában dolgoznak a franciák a Platiéres kabinos lift megépítésén a Három-völgy egyik ismert síterepén, Méribel-Mottaret-en. Az új tízszemélyes kabinos lift két jóval kisebb kapacitású és sokkal lassabb lift helyett épül, őket váltja ki a következő szezontól. Az idő szorít, így a franciák egy olyan megoldást választottak a középső állomás építésénél, amivel elmondásuk szerint legalább három hetet nyertek.

A teljes tetőszerkezetet és a burkolatot az állomás mellett a földön építették meg. Az építkezés vezetője szerint, így sokkal nyugodtabban tudtak dolgozni, egyszerűbb volt a munka, és nem utolsósorban jóval gyorsabb is. Amikor a tető elkészült, vagyis tegnapelőtt, jött egy hatalmas daru és az egész 83 tonnás szerkezetet a magasba emelte, és nagyon-nagyon lassan, iszonyatosan precíz munkával ráhelyezte az épületre. Ezután következett a 20 tonnás üvegburkolat ráhelyezése a korábban feltett tetőszerkezetre.

A teljes liftnek december elejére kell elkészülnie. Az új lift óránként 2800 utast szállíthat majd, de a sebessége lesz az igazi különbség a régi lifthez képest, hiszen az új lifttel 9 perc alatt fel lehet érni a tetőre, szemben az eddigi 21 perccel.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.